Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Amla - naravna barva 100g

Razpoložljivost: Na zalogi

14,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Amla - naravna barva 100g

Amla - naravna barva 

Novejše znanstvene raziskave kažejo, da imajo amlini plodovi antivirusno in antimikrobno delovanje. Ajurvedska medicina jo uporablja že tisočletja kot močan antioksidant, ker je bogata z vitaminom C (cca 445mg/100g) in tanini (45%) poleg tega vsebuje flavonoide, lipide in druga esencialna olja. Indijke jo tradicionalno uporabljajo tudi za odpravljanje problemov z lasiščem in nečisto kožo.

Uporaba:
Plodove amle oberejo in jih posušijo ter zmeljejo. Dobljen prah trikrat presejejo, da dobijo bodi art kvaliteto pudra. Puder lahko uporabljamo za napitek, obrazne maske ali pa za nego lasišča in las. Zaradi antioksidantnih lastnosti poživlja delovanje imunskega sistema, lasnih mešičkov in delovanje kože.

Lasje postanejo bolj prožni in močni, ter ne izpadajo. Ženske, ki amlo uporabljajo redno, kot terapijo, pa zagotavljajo, da se osivelim lasem povrne tudi naravni pigment. Poleg tega lase postanejo svilnati in bleščeči, lasišče pa čisto in zdravo. Amla ima zelo veliko taninov, zato se jo meša tudi z naravnimi barvili za lase, kot sta kana in indigo. Amlo uporabljamo v tej kombinaciji, kadar želimo dobiti rjave odtenke las.

Priprava paste za lasišče:
Zmešajte amlin puder z določeno količino tople vode, da dobite pasto podobno jogurtu. Pasto pustite stati 15 minut in jo nato nanesite na lasišče, kot bi si barvale lase s kano ali indigom.

Po nanosu paste na lase in lasišče, glavo ovijte s prozorno folijo za živila in pustite delovati 1 uro. Nato si glavo umijete.

Priprava paste za obrazno masko:
Vzemite zvrhano žlico amle in jo zmešajte s toplo vodo, da dobite zmes podobno jogurtu. Pasto pustite stati 15 minut. Po 15 minutah si na obraz nanesite pasto in jo rahlo masirate po obrazu, kot bi si nanašali piling. Pustite jo delovati od 5 do 10 minut, nato si umijete obraz. Taka čistilna maska je odlična za delovanje nečiste kože, deluje antioksidantsko in antibakterično.

Priprava napitka:
V kozarec natočite vodo ali sok. Dodajte 4 čajne žličke amlinega pudra ter dobro premešajte, da se prah porazdeli po tekočini. Tak napitek lahko pijete do 3x na dan, če želite več energije in boljše delovanje vašega imunskega sistema.

Količina: 100g.