Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Bela omela tinktura 50ml

Razpoložljivost: Na zalogi

6,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Bela omela tinktura 50ml

Bela omela tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka. Bela omela tinktura je 100% naravna tinktura rastline bele omele in alkohola. Njena uporaba se priporoča vsem tistim, ki želijo pospešiti presnovo oziroma uravnati prebavo. Bela omela je polzajedavska rastlina, ki v obliki zimzelenega grma raste na drevesih. Razširjena je povsod po Evropi, Aziji in severni Afriki. Zgodovinski viri navajajo, da so jo v ljudski medicini uporabljali že v 5. stoletju pred našim štetjem. 

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot čaji in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Bela omela tinktura je slovenskega porekla, nabrana in polnjena v okolici Javorja. Bela omela je nabrana v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljena sveža.

Sestavine: bela omela, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: ob preventivnem jemanju 17 do 22 kapljic enkrat dnevno, pri kurativi ta doza vsaj trikrat dnevno a ne več kot petkrat. Vsak človek reagira na določene tinkture različno, tako, da je najbolje poskusiti in po treh tednih, bi se morali pokazati prvi znaki izboljšanja.

Opozorilo: pripravki iz bele omele naj se ne uporabljajo v času nosečnosti in dojenja.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.