Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Bosvelija (kadilna) eterično olje 5ml (100% naravno)

Razpoložljivost: Na zalogi

12,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Bosvelija (kadilna) eterično olje 5ml (100% naravno)

Bosvelija (kadilna) eterično olje 100% naravno čisto eterično olje. Bosvelija (kadilna) eterično olje ima božanski svež, citrusat vonj z zemeljskimi podtoni in je primerna za meditacije in molitve. Primerna za inhalacije. Bosvelija je majhno drevo, ki vsebuje veliko smole v skorji. Raste predvsem na bolj suhih področjih kot Etiopija, Somalija, Jemen itd. Uporaba smole je znana že tisočletja, saj so jo imeli kot kadilo v templjih. Po biblijskih zapisih naj bi bilo kadilo bosvelije poleg mirte eno od daril Jezusu ob njegovem rojstvu.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: smola.
  • Vonj: svež, po citrusih z zemeljskim podtonom.
  • Barva: svetla.
  • Nota: spodnja (bazična).

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje kadilne bosvelije.

INCI: boswellia carterii oil, limonene*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: olje bosvelije se uporablja v izparilnikh saj diši božansko, ima svež, balzamičen vonj po citrusih z zemeljskimi podtoni. Dobro se obnese tako v masažnih in kopalnih oljih, kot tudi v inhalacijah. V kozmetičnih izdelkih je primerno za suho, občutljivo in zrelo kožo, saj preprečuje nastajanje gub in deluje obnovitveno. Lahko si pripravite masažno olje - 3 kapljice eteričnega olja dodajte 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 3% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Somalija.

Količina: 5ml.