Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Cajeput ali beli čajevec eterično olje 10ml (100% naravno)

Razpoložljivost: Na zalogi

6,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Cajeput ali beli čajevec eterično olje 10ml (100% naravno)

Cajeput ali beli čajevec eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Cajeput ali beli čajevec eterično olje za uporabo v kozmetične namene in aromaterapiji. Pridobiva se iz listja in vejic belega čajevca, s postopkom parne destilacije. V kozmetiki se uporablja pri negi nečiste, aknaste kože in se ga dodaja izdelkom za odpravo prhljaja. Pripravimo si lahko olje za nego lasišča s prhljajem. V aromaterapiji ga uporabljamo za krepitev in intenzivno spodbujanje. Cajeput spada v isto družino kot bolj poznani čajevec (Melaleuca). Zimzeleno drevo zraste do 30 m visoko in ima ozke ostro oblikovane liste. V Maleziji je poznan pod imenom "caju-puti" kar pomeni belo drevo. Večinoma raste v Maleziji, Vietnamu, Filipinih in preostalih predelih jugo vzhodne Azije.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: listje in vejice.
  • Vonj: sladek, zeliščno medicinski vonj.
  • Barva: rumeno prozorna. 
  • Nota: srednja.

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje cajeputa ali belega čajevca.

INCI: melaleuca leucadendron cajaputi oil, limonene*, linalool*, geraniol*, (sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba:  kot dodatek kozmetičnim izdelkom, pri nečisti, aknasti koži. Z njim si lahko pripravimo olje za nego lasišča s prhljajem - do 5 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml jojobinega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 1% eteričnega olja. Uporablja se tudi v aromaterapiji, za krepitev in intenzivno spodbujanje.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Vietnam.

Količina: 10ml.