Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Čebelji vosek rumeni 150g (BIO)

Razpoložljivost: Na zalogi

6,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Čebelji vosek rumeni 150g (BIO)

Čebelji vosek rumeni je nepogrešljiv pri izdelovanju naravne kozmetike. Rumeni čebelji vosek je popolnoma naravni produkt, ki nudi mnogo blagodejnih učinkov ter kozmetičnim izdelkom povečuje gostoto ali daje plastičnost in trdnost. Čebelji vosek je 100% naravni in iz kontrolirane ekološke pridelave.

Čebelji vosek je snov, ki jo izdelujejo medonosne čebele v voskovnih žlezah in je naravni material. Barva je odvisna od tipa cvetov, ki ga čebele obiskujejo. Rumeno barvo dajejo izredno majhni ostanki cvetnega prahu in propolisa v vosku. Kvaliteta svetlo rumenega voska ni nič slabša od kvalitete temnejše rumenega voska. Čebelji vosek danes najdemo v različnih mazilih, losjonih, balzamih za ustnice, kremah, v milu, v ličilih in obližih, lahko pa se uporablja tudi za izdelovanje sveč. Že stari Grki so vedeli, da tako kot med, tudi vosek čebel ugodno vpliva na organizem in kožo, poleg tega, da deluje kot trdilo in izdelkom izboljšuje strukturo, koži daje mehkobo, vlago, elastičnost in deluje protivnetno. Po uporabi bo povrhnjica elastična, navlažena in zaščitena, saj čebelji vosek vsebuje veliko vitamina A. Ne maši por.

Lastnosti / napotki:

  • Topnost: v oljih (se meša), netopen v vodi, delno topen v alkoholu.
  • Temperatura tališča: med 62 - 64°C.
  • Izgled: svetlo rumene do rumene pelete (lažje doziranje).
  • Vonj: izredno rahel vonj po medu.

Namen: trdilo / učinkovina.

Sestavine: 100% čebelji vosek iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: čebelji vosek se zaradi blagodejnih učinkov veliko uporablja v kozmetični in farmacevtski industriji. Uporablja se pri izdelovanju krem, mazil, losjonov, mil, ličil, itd. Poleg tega, da deluje kot trdilo in izdelkom izboljšuje strukturo, koži daje mehkobo, vlago, elastičnost in deluje protivnetno. Lahko se uporablja tudi za izdelovanje sveč, saj oddaja izredno malo dima in lepo diši.

Priporočena uporaba: 1 - 20%:

  • Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 1 - 3%.
  • Mazila (brezvodna), balzami za ustnice ali druge emulzije voda v olju: 5 - 20%.
  • Mila: 1 - 3%.

Certifikat:AT-BIO-301.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 150g.