Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Emulgator Plantec OP2 250g (100% naravni)

Razpoložljivost: Na zalogi

13,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Emulgator Plantec OP2 250g (100% naravni)

Emulgator Plantec OP2 je popolnoma naraven in biološko razgradljiv. Emulgator Plantec OP2 je rastlinskega izvora, uporablja se za pripravo krem in losjonov oz drugih emulzij olje v vodi. Je preprost za uporabo (trde palete) in zelo prijazen do kože. 

Plantec OP2 je komercialno ime za mešanico emulgatorjev in zgoščevalcev maščobne faze ( glyceryl stearate, cetearyl alcohol, stearic acid, sodium lauroyl glutaminate). Je preprost za uporabo in primeren tudi za začetnike. Emulgator daje stabilne emulzije v širokem spektru PH. OP2 posnema nekatere biološke lastnosti povrhnjice, zato je zelo združljiv z vsemi tipi kože. Poleg emulgirajočih lastnosti emulgator tudi blagodejno deluje na kožo, saj jo vlaži in ustvarja nežno in mehko teksturo. Po sestavi in uporabi je Plantec OP2 nekoliko podoben komercialnemu emulgatorju Phytocream 2000. Ne vsebuje PEG (polyethilen glycol).

Lastnosti / napotki: 

 • Topnost: v oljih (se meša), z vodo tvori emulzijo.
 • Temperatura tališča: med 54 - 46 °C.
 • Izgled: belo-rumenkaste pelete (lažje doziranje).
 • Vonj: brez specifičnega vonja.

Namen: naravni emulgator za emulzije olje v vodi (O/W).

Sestavine: glyceryl stearate, cetearyl alcohol, stearic acid, sodium lauroyl glutaminate.

Splošni napotek za pripravo kreme / losjona: emulgator lahko uporabljamo na dva načina. 

 • Prvi klasični: oljno in vodno fazo segrejemo do 75°C ter ju nato ob hitrem mešanju združimo in ohladimo. 
 • Drugi naprednejši: single phase priprava omogoča, da združimo vodno in oljno fazo še nesegreti in ju nato skupaj segrejemo do 75°C in hitro mešamo. Ta drugi način ni mogoč z večino ostalih emulgatorjev.
 • Proces mešanja (za oba načina): eterična olja ali arome dodamo pod 40°C. Mešati prenehamo, ko se zmes ohladi. Za mešanje manjših količin lahko uporabimo kar palični mešalnik.
 • Konzerviranje: vse emulzije, ki vsebujejo vodo je potrebno tudi konzervirati, drugače se precej hitro pokvarijo. V hladilniku zdržijo nekonzervirane kreme do največ 5 dni.   
 • Napotek: najbolj idealno je, da se emulgatorja v izdelek doda ravno prav, saj pretirana količina emulgatorja v izdelku pomeni, da se bo le ta nekoliko bolj penil. Če želite doseči, da bo krema bolj trda je najbolje dodati poleg emulgatorja za trdilo tudi razne voske (čebelji vosek, vosek cetearilni alkohol, oljčni vosek,...). Če želite, da se vaš izdelek ne peni oz. če dodate preveč emulatorja, lahko penjenje izničite z dodatkom silikonskega olja (dimeticone, Abil350,...). Proti penjenju nekoliko blažje delujeta tudi babassu olje in propilen glikol. 

Priporočena uporaba: 2 - 8%:

 • Kreme (emulzije z več olja v vodi): 2 - 8%.
 • Losjoni (emulzije z manj olja v vodi): 2 - 4%.

Sorodni emulgator: po sestavi in uporabi je Plantec OP2 nekoliko podoben komercialnemu emulgatorju Phytocream 2000. 

Poreklo: Francija.

Količina: 250g.