Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Eritritol in Vanilija Sweet No Sugar Sugar 150g

Razpoložljivost: Na zalogi

9,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Eritritol in Vanilija Sweet No Sugar Sugar 150g

No Sugar Sugar Vanilla Sweet  je naravno sladilo z vanilijo, ki ga uporabljamo kot nadomestek običajnega vanilijevega sladkorja . Vsebuje 77% manj kalorij kot običajen vanilijev sladkor.  Odlično  sladilo za vse, ki se izogibajo  sladkorju, uživajo nizkohidratno prehrano ( low carb-lchf) oz. želijo izločiti ogljikove hidrate ali imajo kandido. Ne vpliva na dvig krvnega  sladkorja, zato ga lahko uporabljajo tudi diabetiki ( glikemični index  0). Vsebuje mešanico eritritola (v naravi prisoten v različnih vrstah sadja), ekstrakta rastline stevia (Stevia Rebaudiana) in vanilije..

Eritritol je vrsta sladkornega alkohola (poliol), ki se naravi nahaja v sadju - hruškah, grozdju, melonah in lubenicah. Pridobivajo ga z naravnim procesom fermentacije glukoze. Po videzu, strukturi in okusu je zelo podoben belemu sladkorju. Raziskave dokazujejo, da eritritol ne vpliva na dvig krvnega sladkorja in inzulina v telesu, zato ga lahko varno uporabljajo tudi diabetiki. Glikemični indeks eritritola je 0.

Uporaba:  Uporabljamo ga za slajenje jedi in pijač, povsod tam , kjer bi uporabili običajen vanilijev sladkor. Ker je toplotno obstojen je primeren tudi za kuhanje in peko. Uporablja se v enaki količini kot običajen vanilijev sladkor.  

Z njim lahko sladite sadje, žitarice, kaše, kavo, čaj, smutije in podobno. Obstojen je na visoke temperature in zato primeren za kuhanje in peko. Doziranje : 8g Vanilla Sweet zadostuje za 500g moke/500 ml mleka) Primerno tudi za vegane. Ne vsebuje konzervansov, barvil in umetnih arom.


Prednosti :

-       77% manj kalorij kot običajen vanilijev sladkor

-       okus in videz kot običajen vanilijev sladkor

-       brez fruktoze

-        brez konzervansov, barvil in ostalih aditivov

-       ne vsebuje GSO

-       primerno za diabetike (glikemični indeks = 0) in osebe z razraslo kandido

-       primerno za osebe, ki se prehranjujejo po LCHF, Keto in Paleo načinu

-       za vegetarijance in vegane

Opozorilo: Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in hladnem mestu.

Sestavine:  : 99,9% sladilo eritritol, 0,1% steviol glikozid ( Stevia Rebaudiana), vanilija v prahu in naraven vanilijev ekstrakt.
Proizvaja: No Sugar Sugar GmbH, Nemčija.
Poreklo: Kitajska

Količina: 150 g

Vsebnost na 100 g   - Energijska vrednost

65 kcal/269kJ

Maščobe
-od tega nasičene

  0,8 g
  0,1 g

Ogljikovi hidrati:
 -od tega sladkor
-od tega polioli

95,3 g
  0,1 g
94,0 g

Beljakovine

   0,4 g

Sol

      0 g