Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Hermelika tinktura 50ml

Razpoložljivost: Na zalogi

6,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Hermelika tinktura 50ml

Hermelika tinktura na alkoholni osnovi. Hermelika tinktura se priporoča vsem tistim, ki želijo dobro svojemu želodcu. V preteklosti je bila hermelika široko zastopana in izredno priljubljena pri naših babicah in dedkih. Hermelika izvira iz Kitajske in Koreje, v Evropi pa jo gojijo že od 16. stoletja. Je trajnica z značilno mesnatimi sivo zelenimi listi, ki zraste do 40 cm visoko. Prijajo ji sončna rastišča, vendar dobro uspeva tudi v polsenci.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot čaji in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Hermelika tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja. Hermelika je nabrana v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m ter uporabljena sveža.

Sestavine: hermelika, domači sadjevec (40% alkohola). 

Uporaba: zaužijte čajno žličko tinkture, zjutraj in zvečer.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.