Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Hmelj zeliščni čaj 50g (EKO)

Razpoložljivost: Na zalogi

4,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Hmelj zeliščni čaj 50g (EKO)

Hmelj zeliščni čaj iz kontrolirane ekološke pridelave. Hmelj zeliščni čaj iz suhih cvetov hmelja. Deluje pomirjujoče, zato se njegova uporaba priporoča vsem tistim, ki se ne morejo umiriti. Z njegovim zaužitjem boste potonili v miren spanec. Pomaga tudi tistim, ki želijo dobro svojemu želodcu in prebavi. Hmelj je zelnata trajnica iz družine konopljevk, ki uspeva po vsej Evropi do nadmorske višine 1500 m. V Sloveniji hmelj gojijo v okolici Žalca, sicer pa po vsej državi raste tudi divje kot ovijalka po grmovnatih nabrežjih in senčnih gozdnih robovih. Hmelj so v kulinariki uporabljali že stari Rimljani, uživali so njegove mlade poganjke. Poznano pa je predvsem v proizvodnji piva.

Sestavine: suhi cvetovi hmelja, iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: 1-3 čajne žličke suhih cvetov prelijte s skodelico vrele vode (150ml), pokrito pustite stati 10-15 minut in nato precedite. Skodelico sveže pripravljenega čaja pijte do 4-krat dnevno.

Opozorila: shranjujte zaprto na suhem in temnem mestu, pri sobni temperaturi. V primeru preobčutljivosti prekinite z uporabo.

Certifikat: SI-EKO-001.

Poreklo: Poljska.

Količina: 50g.