Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Indigo - naravna barva 100g

Razpoložljivost: Na zalogi

14,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Indigo - naravna barva 100g

Indigo

Rastlina je stročnica, zato jo podobno kot pri nas grah, sadijo tudi za izboljšanje kvalitete kislih tal.

Poleg vsebnosti INDIGOTINA - naravnega barvila, rastlina vsebuje še druge zdravilne substance, zato jo ayurvedska medicina uvršča med zdravilne rastline.

Zgodovinski viri uporabe indigovca in njegovega barvila vodijo do Indije, to barvilo je bilo v času antičnih civilizacij zelo cenjeno in je imelo status luksuznega izdelka. Z njim so barvali bombaž, volno in svilo. Indija je bila najstarejši center pridobivanja tega barvila, ki se je kasneje razširilo na Kitajsko, Japonsko in Jugovshodno Azijo.

Leta 1878 je nemški kemik Adolf von Baeyer naredil sintetični indigo in se še danes množično uporablja za barvila v prehrani in tekstilni industriji (jeans).

Kako si pobarvati lase na rjavo s kano in indigom?

Lase si lahko pobarvate z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite kano na sivih laseh, bo barva bakrena. Če uporabite le indigo, bo barva modra. Če zmešate kano in indigo, bo barva rjava. Če naredite mešanico z več kane kot indiga, bo barva rdeče rjava. Če naredite mešanico z več indiga kot kane, bo barva temno rjava.

Varno lahko nanesete kakovostno ”body art” kano in indigo preko barvanih beljenih in kemično obdelanih las. Tudi preko kakovostne ”body art” kane in indiga lahko varno nanesete sintetične barve in belila, saj kakovostni ”body art” izdelki ne vsebujejo kovinskih sestavin.

Indigo morate uporabiti takoj. Ne čakajte na sprostitev barvila kot moramo to storiti pri kani. Zmešajte indigo z vodo tik preden ga boste uporabili. Za indigo ne uporabljajte limoninega soka. Uporabite le vodo. Za srednje rjavo barvo zmešajte enaki količini kane in indiga. Za svetlejšo, toplo rjavo zmešajte dve tretjini kane in tretjino indiga. Za temno rjavo zmešajte tretjino kane in dve tretjini indiga.

OPOZORILO!
Zmes kane in indiga morate zelo dobro vmešati, da se indigo enakomerno porazdeli po že pripravljeni zmesi kane. Ker pri barvanju z indigom ne smemo uporabljati limone priporočam, da zaradi lažjega izločanja lavsona uporabite Amlo-Indijsko kosmuljo.

Pri nanosu zmesi na lasišče bodite natančni, indigo hitreje obarva kožo in tekstil kot kana.

Količina: 100g.