Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Ksantan gumi 100g

Razpoložljivost: Na zalogi

6,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Ksantan gumi 100g

Ksantan gumi se uporablja kot regulator viskoznosti, gostilo, gelirno sredstvo in stabilizator emulzij v prehranski in kozmetični industriji. Ksantan gumi nastane s fermentacijo koruznega sladkorja in je sposoben vezati velike količine vode oziroma kremam in losjonom doda svojo edinstveno gladkost in preprečuje sestavinam, da bi se le-te ločile med seboj.

Ksantan gumi že pri zelo majhnih dodanih količinah v vodno fazo možno poveča viskoznost (gelira), zato se ga uporablja pri izdelavi pudingov in losijonov. Gumi pomaga skupaj z emulgatorjem, da imajo kreme in losjoni veliko bolj stabilno emulzijo.

Lastnosti / napotki:

  • Topnost: z vodo tvori gel.
  • Izgled: belo - rumenkast prah.
  • Vonj: brez vonja.
  • Kvaliteta: čist, brez primesi (kupjen kot food grade).

Namen: regulator viskoznosti / gostilo / stabilizator.

Sestavine: 100% ksantan gumi.

Uporaba: ksantan gumi že pri zelo majhnih dodanih količinah v vodno fazo možno poveča viskoznost (gelira). Gumi pomaga skupaj z emulgatorjem, da imajo kreme in losjoni veliko bolj stabilno emulzijo ter gladko prijetno strukturo.

Splošni napotek za pripravo kreme / losjona:

Ksantan gumi se doda v vodno fazo pred segrevanjem. Potrebno je počakati nekaj časa, da gumi v celoti gelira (30 - 60 min). V primeru, da ga dodajamo kot stabilizator emulzij je učinkovit že pri zelo nizkih koncetracijah pri okoli 0,1 do 0,2%. Če dodajamo kot gelirno sredstvo je priporočljiv dodati nekje od 0,4 do 0,5%, lahko tudi več. Po dodatku v vodni fazi nastanejo aglomerati (kepice), ki se jih enostavno in uspešno razbije z paličnim mešalnikom. Druga možnost je, da gumi počasi stresate v vorteks med mešanjem s paličnim mešalnikom.

Priporočena uporaba: 0,100 - 1,0%:

  • Kreme (emulzije z voda v olju): 0,100 - 1,0%.
  • Emulzije voda v olju: 0,100 - 0,200%.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 100g.