Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Laneno olje Alaja 250ml (EKO) + Laneno seme zlato 500g (EKO)

Razpoložljivost: Na zalogi

Cena: 16,60 €

Akcija: 14,11 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Laneno olje Alaja 250ml (EKO) + Laneno seme zlato 500g (EKO)

Laneno olje Alaja je 100% naravno hladno stiskano olje. Laneno olje Alaja je slovenskega porekla, brez dodanih konzervansov in aditivov. Lan zavira shranjevanje maščob v telesu oziroma povečuje njihovo izgorevanje in pomaga ohranjati mišično tkivo. Olje se uporablja v kulinariki pri pripravi hladnih jedi (solate, polivke itd.) ali kot dodatek kuhanim ohlajenim jedem, saj ga ne smemo segrevati ali dodajati na vroče jedi. Lahko ga dodajamo v beljakovinske napitke in nemastni skuti, saj blagodejno vpliva na prebavo. Ko laneno olje dodajamo v prehrano, ga moramo obvezno kombinirati z večjimi količinami antioksidantov. Uporabljamo ga lahko tudi za nego suhe in razpokane kože ter za nego las, saj jih krepi in jim vrača sijaj.

Laneno olje Alaja je slovenskega porekla, pridelano in polnjeno v Beli krajini. Olje prideluje in za nas polni priznana družinska oljarna iz Bele krajine, katera ima že dolgoletno tradicijo. Že pred prvo svetovno vojno so pričeli s pridelovanjem orehovega olja, nato se je proizvodnja vedno bolj širila. Semena in rastline, ki se uporabljajo pri pridelavi olj niso genetsko modificirane.

Sestavine: 100% naravno hladno stiskano laneno olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: ena do tri velike žlice lanenega olja na dan ali eno žlico olja na vsakih trideset kilogramov človekove teže, najbolje umešanega v beljakovinskem napitku ali nemastni skuti. Več kot tri žlice lanenega olja na dan smemo jemati le kratek čas, sicer se lahko pojavijo druge težave. Olje jemljite s hrano, saj izboljša njegovo absorpcijo telo. Lahko ga tudi pomešate s sokom, jogurtom, skuto ali drugimi živili oziroma pijačo.

Certifikat: SI-EKO-001.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 250ml.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laneno seme zlato iz kontrolirane ekološke dinamične pridelave Demeter. Laneno seme zlata lahko uživajo vsi tisti, ki želijo uravnotežiti prebavo. V črevesju delujejo kot nekakšno strgalo, ki očistijo nepotrebne snovi, poleg tega pa predstavljajo hrano za telesu prijazne bakterije, ki krepijo prebavila. Priporočljivo jih je uživati redno, lahko vsak dan, od eno do dve veliki žlici na dan. Njihova učinkovitost bo najboljša če jih uživate zjutraj in sicer tako, da jih dodate v jogurt, kosmiče, kot posip po kruhu ali sadju.

Sestavine: 100% laneno seme iz kontrolirane ekološke pridelave.

Alergeni: zaradi načina proizvodnje lahko vsebuje sledi sezama in oreščkov.

Uporaba: najbolje jih je uživati zjutra in sicer tako, da jih dodate v jogurt, kosmiče, kot posip po kruhu ali sadju.

Opozorilo: hranite na suhem in hladnem.

Certifikat: DE-OKO-003.

Proizvajalec: Spielberger, Nemčija.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 500g.