Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Lugolova raztopina 30ml

Razpoložljivost: Na zalogi

17,00 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Lugolova raztopina 30ml

Lugolova raztopina s 5% joda in 10% kalijevega jodida v destilirani vodi. Lugolova raztopina pripravljena po originalni recepturi francoskega zdravnika Jean Guillaume Auguste Lugola. Uradna medicina jo danes priporoča za zunanjo uporabo. Nekaj kapljic raztopine si enostavno razmažete na željenem mestu in jod ter jodid se bo skozi kožo absorbiral v telo. Lugolovo raztopino so uporabili tudi za pomoč ljudem pri černobilski jedrski nesreči za preprečevanje škode zaradi radioaktivnega sevanja.

Pomanjkanje joda v telesu je dandanes zelo razširjen problem. V preteklosti so jod dodajali v kruh in pecivo, dandanes pa še samo nekaterim solem. Manj znano je, da jod iz soli izpareva in vprašanje je, koliko ga dejansko vnesemo v telo. Zaradi osiromašenja prsti s prekomernim in neustreznim izkoriščanjem zemlje, je joda v prehrani malo.

Sestavine: destilirana voda, jod 5%, kalijev jodid 10%.

Uporaba: nekaj kapljic si 1x dnevno razmažite po koži, kjerkoli po telesu vam ustreza. Čez nekaj ur bo rumenkast madež izginil in jod ter jodid se tako skozi kožo absorbirata v telo.

Opozorilo: hraniti v hladnem in temnem prostoru.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 30ml.