Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Olje Pšeničnih kalčkov 250ml

Razpoložljivost: Na zalogi

14,79 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Olje Pšeničnih kalčkov 250ml

Olje pšeničnih kalčkov je zlato oranžno tekoče olje. Olje pšeničnih kalčkov našemu telesu nudi močno oporo pri vzdrževanju vitalnosti. Poveča izkoristek kisika v krvi in posledično dviguje vzdržljivost telesa pri večjih naporih in stresu. Zunanja uporaba olja pšeničnih kalčkov mehča in globinsko neguje suho, razpokano, izčrpano, zahtevno ali zgubano kožo. Pomaga pri utrujenih mišicah. Priporočljiv je za nego kože v času nosečnosti in po njej, da koža ohrani potrebno elastičnost. 

Pšenica (Triticum vulgaris, Triticum aestivum) je ena najstarejših kulturnih rastlin, katera izhaja iz Mezopotamije in se je razširila po celem svetu. Iz njenih kalčkov pa se pridobiva olje pšeničnih kalčkov, ki je nepogrešljiv vir pri prehrani, negi in skrbi za naše dobro počutje. Uporablja se tudi kot konzervans pri izdelavi oljnih masažnih mešanicah. Ker je zelo gosto in močnega vonja, ga največkrat samo dodajajo različnim pripravkom. Samo olje je občutljivo na temperaturo in svetlobo, zato ga hranimo v temnih in hladnih prostorih.

Sestavine: 100% naravno hladno stiskano olje pšeničnih kalčkov.

Uporaba: olje uživamo po eno čajno žličko dnevno, lahko samega, lahko med obroki med solatami, juhami ali kašami. Kadar želimo narediti intenzivnejšo kuro, uživamo trikrat na dan eno jedilno žlico hladno stiskanega olja. Po daljšem obdobju takega uživanja olja, postopoma zmanjšujemo dnevno količino na dvakrat in enkrat na dan, preden popolnoma nehamo uživati olje.

Poreklo: Evropa

Količina: 250ml.