Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Pegasti badelj tinktura 50ml

Razpoložljivost: Na zalogi

10,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Pegasti badelj tinktura 50ml

Pegasti badelj tinktura je pripravljena na vodno alkoholni osnovi. Pegasti badelj tinktura sestoji iz izvlečkov semen pegastega badlja, listov artičoke, korenine navadnega regrata in zeli navadnega potrošnika. Pegasti badelj spada v družino košaric in je doma v južni Evropi, južni Rusiji, severni Afriki in Mali Aziji. V naših krajih ga predvsem pridelujejo kot kulturo, raste pa tudi divje, na toplih in suhih mestih. Drugo ime za pegasti badelj je tudi Marijin osat in izvira iz legende, po kateri je devica Marija iskala miren kraj, kjer bi podojila otroka. Osat je to opazil in ju povabil pod svoje varno okrilje listov. Ker je nekaj kapljic mleka padlo na zel, ima še danes bele lise in črte.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture močnejši učinek kot ekstrati ali čaji in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo blagodejnih učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Tinkturo pegastega badlja proizvaja družinsko podjetje iz Slovenije. Sama proizvodna dejavnost se nahaja na hribovitem območju nad Idrijo, v Ledinskih Krnicah na nadmorski višini 800m.

Sestavine: vodno alkoholni izvlečki: (1:10) iz semena pegastega badlja (Silybum Marianum semen), (1:10) iz listov artičoke (Cynara Scolymus folium), (1:10) iz korenine navadnega regrata (Taraxacum Officinale radix), (1:10) iz zeli navadnega potrošnika (Cichorium Intybus herba).

Uporaba: priporočena dnevna količina je 180 kapljic ali 3 čajne žličke ali 6ml v razredčeni vodi,razdeljeno na tri dnevne odmerke.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.