Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Propilen glikol 250ml

Razpoložljivost: Na zalogi

8,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Propilen glikol 250ml

Propilen glikol je brezbarvni sirup, ki služi kot topilo in stabilizator. Propilen glikol ima zelo nizko toksičnost, zato je izredno popularen v kozmetični in prehrambeni industriji, saj ohranja vlago v izdelkih. Deluje kot izredno dobro topilo za izdelavo dišav ali eteričnih olj.

Propilen glikol je snov, ustvarjena s kemično reakcijo propilenoksida z vodo, zaradi tega je pogosto obrekovan, vendar je v majnih količinah popolnoma varen za uporabo. Najdemo ga v večini zdravil, kozmetike in prehrambenih izdelkih, njegove lastnosti industrija izkorišča že 50 let. V telesu se propilen glikol hitro pretvori v mlečno kislino, podobno kot se to zgodi s sladkorjem v mišicah med športnimi aktivnostmi. Uporablja se za izdelovanje krem, mazil, ustnih vodic, zobnih past, ter šamponov in mil, saj mehča kožo in gladi lase. Služi tudi kot topilo za vitamine in naravne oz. rastlinske učinkovine, v večjih količinah v emulzijah pa deluje tudi kot konzervans.

Lastnosti / napotki: 

  • topnost: v vodi in alkoholu, v oljih ni topen,
  • izgled: prozorna tekočina,
  • vonj: brez specifičnega vonja,
  • kemijsko ime: propane-1,2-diol,
  • formula: C3H8O2 (76.09 g/mol).

Namen: topilo.

Sestavine: 100% propilen glikol.

Uporaba:

  •  Uporablja se za izdelovanje krem, mazil, ustnih vodic, zobnih past, ...
  •  V večjih količinah v emulzijah deluje tudi kot konzervans.
  •  Deluje kot izredno dobro topilo za dišave (eterična olja).
  •  Uporablja se kot topilo za vitamine in naravne oz. rastlinske učinkovine (naprimer pri ekstrakciji ognjiča, kamilice,...).
  •  Deluje tudi kot vlažilec kože (podobno kot glicerin) v kozmetičnih izdelkih.

Priporočena uporaba: 1 - 20%:

  • kreme, losjoni, balzami (emulzije olje v vodi): 1 - 5%,
  • parfumi: 5 - 20%.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 250g.