Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Psyllium ali indijski trpotec z bertramom 250g

Razpoložljivost: Na zalogi

11,99 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Psyllium ali indijski trpotec z bertramom 250g

Psyllium ali indijski trpotec z bertramom ugodno vpliva na celoten organizem. Psyllium ali indijski trpotec z bertramom enostavno zmešamo z vodo in spijemo. V prebavnem sistemu dobi 20 kratni volumen, kar pomeni da se zveča prostornina črevesne vsebine, kar mehansko vzdrami črevo, da potisne blato naprej, to pa rado polzi, ker je zaradi sluzi postalo tudi spolzko. Uživanje vlaknin prepolovi čas prehoda hrane skozi črevesje, kar omogoča redno odvajanje blata. Vlaknine poskrbijo za daljši občutek sitosti, ker se volumen hrane z vlakninami tekom prebave poveča, želodec pa se počasneje sprazni, zato smo po obroku tudi kasneje lačni. 

Sestavine: 100% Psyllium flavum iz semen divjega trpotca iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilna vrednost na 100g: energija 90kJ/21kcal, beljakovine 2,38g, maščobe 0,55g, od tega nasičene 0,07g, ogljikovi hidrati 1,7g, od tega sladkorji 0,10g, vlaknine 85,10g, sol 0,06.

Uporaba: 1/2 do 1 žličko semen se krajši čas namoči v  vodi ali soku in zaužije z zadosti tekočine, za odvajanje zjutraj in zvečer, proti driski pa večkrat na dan, a skupaj ne več kot 40g.

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: Gutsmiedl GmbH, Nemčija.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 250g.