Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Rastlinski glicerin 250ml

Razpoložljivost: Na zalogi

6,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Rastlinski glicerin 250ml

Rastlinski glicerin ima izjemne vlažilne učinke. Rastlinski glicerin nastane s hidrolizo palminega in kokosovega olja in služi kot topilo. Mnoge obsežne študije so pokazale, da uporaba rastlinskega glicerina za nego kože, drastično izboljša videz ter mehkobo povrhnjice.

Glicerin rastlinski se v prehrambeni in kozmetični industriji uporablja kot sladilo, saj ima bistveno manj kalorij kot trsni sladkor, ter kot vlažilec saj zadržni ogromno vlage v koži in v hrani. Nase veže tudi do 20% vode zato na kožo deluje izredno vlažilno, jo zmehča ter ji pomaga, da absorbira in zadržuje vlago. Glicerin najdemo v večini hidratantnih krem, posebej dobro se obnese v kremah in mazilih, ki so namenjena ljudem z dermatitisom ali psoriazo, saj bistveno omili srbečico in nelagoden občutek. Mila na osnovi glicerina so zelo popularna pri negi suhe in občutljive kože.

Lastnosti / napotki: 

  • Topnost: v vodi in alkoholu, v oljih ni topen.
  • Izgled: prozorna tekočina.
  • Vonj: brez specifičnega vonja.
  • Kemijsko ime: propan-1,2,3-triol.
  • Formula: C3H8O3 (92.09 g/mol).

Namen: topilo / vlažilec za kožo (emolient).

Sestavine: 100% rastlnski glicerin.

Uporaba: glicerin se uporablja predvsem kot topilo (za druge učinkovine) ali kot hidratantno sredstvo v kozmetičnih izdelkih. Nase izredno dobro veže vodo (tudi do 20%) in zato na kožo deluje vlažilno, jo zmehča ter ji pomaga, da absorbira in zadržuje vlago. Tako uravnava tudi ravnotežje naravne vlažnosti kože. Večina hidratantnih krem na trgu vsebuju glicerin.   

Priporočena uporaba: 1 - 5%:

  • Kreme, losjoni, balzami (emulzije olje v vodi): 1 - 5%.
  • Balzami za ustnice - doda sladek okus: 1%.
  • Mila: 1%.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 250 ml.