Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Sena - naravna barva 100g

Razpoložljivost: Na zalogi

14,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Sena - naravna barva 100g

Sena - naravna barva za lase

Pod imenom Sena najdemo zelo široko paleto (okoli 260) cvetnic iz družine Fabaceae. Najbol poznana je Senna alexandrina, ki že stoletja zavzema vidno mesto v tradicionalni ayurvedski medicini. Sena vsebuje antrakinone kot aloe vera, rabarbara in noni sok ter glukozide.

V sodobni medicini se uporablja kot odvajalo. Prvo izolacijo resveratrola (antioksidant) so znanstveniki izvedli pri preučevanju te rastline.

Senna italica (cassia obovata) pa se uporablja za nego las. Velikokrat jo komercialno označujejo kot ”naravna kana“ ali ”brezbarvna kana“. Vsebuje vrsto antrakinona (chrysophanic acid), ki je barvna molekula in daje zlato rumeno barvo. Enako barvno molekulo najdemo tudi v koreninah rabarbare.

Zakaj uporabljati Seno za nego las?

Sena je najodličnejši negovalec las, ki daje lasem volumen, prožnost, svilnat otip in zlat lesk. A Sena je dobrodejna tudi za lasišče, še posebno, če se bojujemo s prhljajem ali glivičnim obolenjem lasišča.

Kako uporabljati Seno?

Zmešamo prah čiste Sene z zadostno količino tople vode, da dobimo gladko zmes gostote jogurta. Lase razdelite na posamezne dele in nanesite dobljeno zmes na lasišče.

Po nanosu lasišče prekrijte s prozorno folijo za živila in seno pustite delovati 1 uro.

Po 1 uri nanos izperite s tušem in lase umijte s šamponom. Vaši lasje bodo po tretmaju svileni, gosti in svetleči. Ta tretma naredite 1x mesečno.

Kako pobarvati sive in obledele blond lase?

Prah sene zmešajte s sokom limone in toplo vodo v zmes gostote jogurta in jo pustite stati najmanj 12 ur. Zmes nanesite na lase enako kot je opisano zgoraj za zdravljenje las in lasišča. Lase zaščitite s prozorno folijo za živila in nanos pustite delovati 3 ure. Po tem času lasišče izperite s tušem in umijte s šamponom. Po tretmaju boste imeli enako kakovost las kot pri tretmaju za zdravljenje, samo, da boste imeli še lepo zlato barvo las, kot ste jo imeli v mladosti.

Količina: 100g.