Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Šungit obesek okrogel disk z manjšo luknjo

Razpoložljivost: Na zalogi

30,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Šungit obesek okrogel disk z manjšo luknjo

Šungit obesek okrogel disk z manjšo luknjo je ročno izdelan obesek v obliki diska z manjšo luknjo. Šungit je naravni mineral, ki se na zemeljski obli nahaja le na enem koncu in sicer v Rusiji v pokrajini Karelia.Starost kamnine je ocenjena na dve milijardi let. Izvor kamnine pa do danes še niso uspeli pojasniti.

Tako molekularno strukturo ogljika (sestava šungita) najdemo samo še v vesolju in zato se znanstveniki nagibajo k teoriji, da je to del planeta iz našega osončja. Taka struktura (fureleni) pa mu daje lastnosti, ki jih mnogi ocenjujejo kot zdravilne. Tudi medicinska stroka se pri tej zadevi strinja o pozitivnih učinkih na živa bitja. Že poznana zdravilca Paracelsus in Avicenna sta pisala o neverjetnih učinkih šungita, pripisovala sta mu zdravilne lastnosti.
 
Leta 1997 je bila celo podeljena Nobelova nagrada za odkritje in dokaz pozitivnega delovanja na živa bitja. Znanost je celo uspela sintetično ustvarili furelene vendar v primerjavi z naravnimi v šungitu imajo pomanjkljivosti. Umetni so izredno dragi in niso topni v vodi. Fureleni v šungitu pa so topni v vodi in jih lahko enostavno dobimo v telo kjer selektivno opravljajo svojo nalogo.
 
Zato se kose šungita potopi v vodo in že po dvajsetih minutah voda postane aseptična, po 48 urah pa pridobi vse pozitivne lastnosti. Zaradi te lastnosti je car Peter I leta 1714 odredil, da mora pri sebi imeti vsak vojak kos šungita. Ta kos so morali dajati v vodo predno so jo pili in s tem zmanjšali razne okužbe in hitrejše okrevanje.
 
Sestavine: 100% naravni mineralni kamen Šungit in usnjena vrvica.
 
Uporaba: obesek lahko uporabljamo kot modni dodatek ali za boljše počutje. Če kamen pride v stik z vodo izgubi na svojem sijaju.
 
Dimenzija obeska: 50 x 4 mm.
 
Poreklo: Rusija.