Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Himalajska zeliščna sol Azija 170g (EKO)

Razpoložljivost: Na zalogi

3,99 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Himalajska zeliščna sol Azija 170g (EKO)

Himalajska zeliščna sol Azija je 100% naravna mešanica himalajske zeliščne soli. Himalajska zeliščna sol Azija iz kontrolirane ekološke pridelave. Himalajska sol je fino mleta sol, ki se lahko uporablja vsakodnevno za soljenje jedi, za kopeli, za pripravo mazil in za obkladke. Sol izvira iz 400 do 600 m globokih solnih plasti, ki so nastale z izsušitvijo primorja na področju Himalaje, pred 220 do 250 milijoni leti. Nekateri gorski masivi, med njimi tudi ta v Hunza dolini, so prepredeni s solnimi žilami. Kristalna sol je omenjena že v sanskrtskih spisih kot »Sveti svetlobni kristal«. Že 600 let pred Kristusom so jo omenjali v ajurvedskih spisih in opisovali njene uporabne lastnosti. Aleksander Veliki je himalajsko sol proglasil za izjemno dragoceno. Začeli so jo izkopavati in jo z nepredstavljivimi napori s sloni čez himalajsko gorovje prevažali v Evropo. Ta dragocena sol je bila kot cesarska sol saj je bila namenjena samo cesarskim družinam. Vedno več pozornosti se danes posveča tudi kemičnim in biofizikalnim lastnostim kristalne soli.

Sestavine: himalajska kristalna sol (84%), kurkuma, kumina, koriander, rumena gorčica, rdeča paprika, koromač, česen, poper in piment iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilna vrednost na 100g: energija 141kJ/34kcal, beljakovine 1,6g, ogljikovi hidrati 5,4g, maščobe 0,5g, 

Uporaba: zeliščna sol Azija je nepogrešljiva v azijski kuhinji pri kuhi z vokom. Dodaja se mesnim jedem, ribam, rižu, omakam in zelenjavi.

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem prostoru.

Certifikat: AT-BIO-301.

Proizvajalec: Gerhard Wagner GmbH, Avstrija.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 170g.