040 796 630, 01 505 4360 info@alaja.si

Delovni Čas:
Pon. – Pet.: 9:00 – 13:00 in 14:00 – 18:00, Sob.: 9:00 – 12:00
AKCIJA

Arašidovo olje Alaja 250ml (EKO)

15,50 €
7,75 €
Razpoložljivost: Na zalogi


Arašidovo olje Alaja je 100% naravno hladno stiskano olje. Arašidovo olje Alaja je slovenskega porekla, brez dodanih konzervansov in aditivov. Olje je uporabno v kulinariki, za peko slaščic, pripravo vseh vrst mesa, tudi za cvrtje. Je eno redkih rastlinskih olj, ki s segrevanjem ne izgubi na kvaliteti. Uporabno je tudi za kozmetične namene. Lahko ga dodamo kremi za nego kože in jo s tem obogatimo. Arašidovo olje vsebuje oziroma deluje tudi kot naravna zaščita pred UV–žarki.

Arašidovo olje Alaja je slovenskega porekla, pridelano in polnjeno v Beli krajini. Olje prideluje in za nas polni priznana družinska oljarna iz Bele krajine, katera ima že dolgoletno tradicijo. Že pred prvo svetovno vojno so pričeli s pridelovanjem orehovega olja, nato se je proizvodnja vedno bolj širila. Semena in rastline, ki se uporabljajo pri pridelavi olj niso genetsko modificirane.

Sestavine: 100% naravno hladno stiskano arašidovo olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: arašidovo olje je zelo priljubljeno v južnoindijski kuhinji, pogosto pa se uporablja tudi v kitajski kuhinji. Primerno je za kuhanje pri visokih temperaturah in cvrenju, ocvrti hrani pa vdahne tudi poseben, eksotičen okus. Posebnost arašidovega olja je, da pri cvrtju ne vpije arome hrane. V njem lahko cvrete različno hrano drugo za drugo, saj bi pri tem vsaka ohranila svoj okus. Je polnega in dokaj močnega okusa, še posebej je primerno za pripravo azijskih jedi.

Opozorilo: hranite v temnem in hladnem prostoru.

Certifikat: SI-EKO-001.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 250ml.

Uporabno najmanj do 23.7.2019.