040 796 630 info@alaja.si

Delovni Čas:
Pon. – Pet.: 9:00 – 13:00 in 14:00 – 18:00, Sob.: 9:00 – 12:00
AKCIJA

Belinal gluco bela jelka in krom 60 tablet

20,00 €
10,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi


Belinal gluco bela jelka in krom iz 100% naravnih, rastlinskih izvlečkov. Belinal gluco bela jelka in krom z edinstveno zmesjo polifenolov iz lesa bele jelke in kroma. Belinal je slovenska, popolnoma naravna učinkovina, katera se pridobiva iz ekološko neokrnjenih kočevskih gozdov in sicer iz lesa belih jelk. Gre za zmes oligo in polifenolov, katero znanstveno raziskujejo in analizirajo na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani. Znanstveniki so v specifičnih delih lesa jelke odkrili bolj raznoliko sestavo polifenolov kot v lubju. Doslej so prepoznali že 36 različnih polifenolov, ki vsi delujejo sinergijsko. Predvsem je več nizko molekularnih polifenolov, ki imajo številne pozitivne učinke na telo.

V namen pridobivanja učinkovine Belinal se ne izvaja dodatna sečnja belih jelk, saj je surovine dovolj že pri letnem poseku. V procesu optimizirane industrijske ekstrakcije se uporablja le čista voda, brez uporabe alkohola ali škodljivih topil.

Izvleček belinal dopolnjuje še delovanje kroma, kateri ima vlogo pri presnovi makrohranil in prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

Belinal gluco se priporoča:

  • zdravim osebam po 30 letu za obnovitev zalog kroma v celicah,
  • osebam, ki želijo vzdrževati in regulirati raven krvnega sladkorja,
  • vsem športnikom, ker imajo večjo porabo kroma,
  • osebam z enolično prehrano, zlasti tistim, ki imajo prekomerno število kilogramov ali so k temu nagnjeni.

Izdelek ne vsebuje sladil, laktoze, kvasnega izvlečka, glutena, umetnih barvil, konzervansov in je primeren za vegetarijance.

Sestavine: belinal izvleček iz lesa bele jelke (Abies alba Mill.) 75,0mg, krom 32,5μg, (81% RDA), sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalinična celuloza 186,7mg, sredstvo za hitrejše raztapljanje: monobazični kalcijev fosfat 100,0mg, želatiniran škrob 32mg, nosilec in pospeševalec absorbcije: maltodekstrin, sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid 4,0mg, magnezijev stearat 2mg, kromov pikolinat 0,26mg.

Uporaba: zaužijete lahko do 2 tableti dnevno. Tableto vzemite 15 minut pred večjim obrokom s kozarcem vode. Po posvetu z zdravnikom ali farmacevtom je lahko število dnevnih odmerkov večje.

Opozorila: otroci mlajši od 3 let, nosečnice in doječe matere se morajo pred uporabo posvetovati s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Belinal gluco ni nadomestilo za zdravljenje diabetesa, ki vam ga je predpisal vaš lečeči zdravnik. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti, shranjujte nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Hraniti na suhem in hladnem prostoru na temperaturi pod 25 stopinj C.

Proizvajalec: Alpe pharma d.o.o., Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 60 tablet.

Uporabno najmanj do konca 12.2018.