040 796 630, 01 505 4360 info@alaja.si

Delovni Čas:
Pon. – Pet.: 9:00 – 13:00 in 14:00 – 18:00, Sob.: 9:00 – 12:00
AKCIJA

MeGhee (Gi) prečiščeno kozje maslo veliki 300g (EKO)

16,90 €
14,37 €
Razpoložljivost: Na zalogi


MeGhee (Gi) prečiščeno kozje maslo veliki je kuhano oz. prečiščeno kozje maslo. MeGhee (Gi) prečiščeno kozje maslo veliki je maslol ki ga uporabljamo za različne pripravke, bodisi kulinarične, negovalne ali lepotne namene. Če pogledamo daleč v zgodovino, najdemo podatek, da so ga kot izjemno živilo cenili že v starem Egiptu, saj so ga poleg ostalih dragocenosti polagali k faraonom v grobnice. Njegovo izjemnost so poznale tudi mnoge Evropejke, saj so lepoto svoje kože ohranjale prav z njim.

V čem je njegova posebnost? Koze zelo rade obirajo drevesa in grmovnice in se hranijo z več vrstami zeli ter tako zaužijejo kar 15 % več različnih vrst rastlin v primerjavi z drugimi pašnimi živalmi. Ker njihov jedilnik temelji na pestri izbiri vlaknin, so maščobne kapljice v kozjem mleku zelo majhne, bolj razpršene in tako z lahkoto prebavljive. Zaradi teh lastnosti se kozji izdelki še posebej priporočajo otrokom in starejšim ljudem. Velja omeniti, da je v primerjavi z ostalimi vrstami mleka kozje med najbolj podobnimi materinemu, zato so ga nekoč dajali dojenčkom, kadar matere niso imele dovolj svojega.

Po našem edinstvenem receptu traja kuha kozjega masla 48 ur ali več, v tem času surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine in vodo ter tako postane skorajda nepokvarljivo olje z edinstvenim okusom in aromo. Kozji kuhano maslo ima izjemno širok spekter uporabe in je idealna alternativa za mnoge maščobe. V primerjavi z ostalimi maščobami vsebuje še več dobrih maščobnih kislin, je brez laktoze, kazeina ter katerihkoli nečistoč.

Kozji Zlati Ghee ima visoko točko dimljenja, zato je odličen za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi, hkrati pa razneži okus z dodajanjem že pripravljenemu obroku. Tudi sladice pripravljene s kozjim kuhanim maslom postanejo še bolj kremaste in prefinjene.

Kozje kuhano maslo je naravni živež, ki deluje proti staranju telesa, ohranja njegovo vitalnost in krepi imunski sistem. Izjemno uporaben je za neposredno nanašanje na kožo ali kot sestavni del negovalne kreme.

Sestavine: 100% kozje maslo iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilne vrednosti na 100g: energija 3768kJ/897kcal, maščobe 99,6, od tega nasičene 71,8g, ogljikovi hidrati 0,1g, od tega sladkorji 0,1g, od teh laktoza 0,1g, beljakovine 0,2g, vlaknine 0,1g, Sol 0,01g.

Uporaba: za pečenje in cvrtje jedi ali nego telesa.

Opozorilo: hraniti pri temperaturi od 5°C do 30°C. Po odprtju hranite v hladilniku.

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: Zavod za zdravo življenje, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 300g.