35% ceneje

Konopljina semena oluščena 300g (EKO)

Oluščena konopljina semena iz ekološke pridelave. Obilna z vlakninami, beljakovinami in koristnimi maščobnimi kislinami.
Redna cena:
10,90 €
Akcijska cena:
7,08 €
Izdelek je na zalogi

Opozorilo: semen ne segrevajte pri visokih temperaturah, nad 180°C. Po odprtju hranite semena v hladilniku, da ohranijo okus in vitalna hranila.

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: Ekološka Pr Šmajd.

Količina: 300g.

Poreklo: Slovenija.

Rok uporabe do konca 8/24

Konopljina semena oluščena so pridelana iz izbranih vrst jedilne konoplje. Oluščena semena so iz kontrolirane ekološke pridelave. Seme jedilne konoplje je luščeno na prefinjen način, tako da so ohranjena vsa hranila. Telo oskrbijo z beljakovinami, vlakninami in različnimi maščobnimi kislinami. Vsebujejo tudi precejšen delež vlaknin 49,0g na 100g izdelka in tako ugodno vplivajo na prebavni trakt. Konoplja izvira iz osrednje Azije, uspeva pa v praktično vseh podnebnih pasovih. Poprečno v višino zraste približno dva metra, v nekaterih primerih pa doseže celo višino do štiri metre. Za rast ne potrebuje pesticidov ali herbicidov, težave pa ji lahko povzroči le osem od 100 znanih škodljivcev. Tudi te je mogoče odstraniti z naravnimi sredstvi.

Konopljina semena v prehrani:

Oluščena lahko dodamo praktično vsem jedem, uporabljamo jih za kuhanje in pečenje ali kot zdrav prigrizek. So prijetnega okusa in se pogosto uporabljajo kot dodatek k namazom. Lahko jih uporabimo kot posip čez solate, dodamo jih juham, skuti, jogurtom ali pa jih zmešamo v smoothiejih. Iz njih lahko pripravimo piškote, pecivo in kruh. Nekateri pa jih imajo za malico med obroki. Primerna so za vegetarijance in vegane.

Lastnostni konopljinih semen:

Vsebujejo ogromno esencialnih maščobnih kislin omega 3. Ker ljudje esencialnih maščobnih kislin ne proizvajamo sami, jih moramo dobiti s hrano. Omega 3 je ključen za zdravje srca. Prispeva tudi k zmanjševanju vnetij v telesu. Semena vsebujejo tudi ogromno beljakovin in vlaknin, kar ugodno deluje na našo prebavo. Beljakovine so pomembne predvsem za športnike. Konopljina semena ne vsebujejo THC-ja in so brez alergenov. Naše kosti ohranjajo zdrave in so lahko prebavljive. Zaradi vseh svojih pozitivnih lastnosti so vedno bolj priljubljena in so odlična za začetek dneva. Z njimi si z lahkoto popestrite svojo prehrano.

Pakiranje konopljinih semen vsebuje:

100% presna luščena konopljina semena iz kontrolirane ekološke pridelave.

Konopljina semena uporabljamo za:

imajo prijeten okus po oreščkih. Lahko jih resnično dodamo vsem jedem, uporabljamo za kuhanje ali pečenje, kot okusno dekoracijo ali kot kakovosten prigrizek. Rahlo popražena razvijejo še bolj intenzivno aromo, kar prida slasten okus mnogim jedem.