Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Kakav v prahu presni Premium 250g (EKO)

Razpoložljivost: Na zalogi

10,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Kakav v prahu presni Premium 250g (EKO)

Kakav v prahu presni Premium iz kontrolirane ekološke pridelave. Kakav v prahu presni Premium pridobivajo tako, da najprej iz kakavovoh semen iztisnejo maslo, ostanek posušijo in na koncu zmeljejo v fini prah. Kakav se pridobiva v kontroliranem okolju, kar pomeni, da s procesom ne izgublja svojih pozitivnih lastnosti. Uživanje kakava se priporoča vsem tistim, ki želijo izboljšati svoje počutje oziroma razpoloženje. Uporabljamo ga za pripravo sladic, različnih shakeov in smoothijev. Bolje je, da ga dodajamo v napitke brez mlečnih dodatkov, saj mleko zavira odlične lastnosti kakava in preprečuje absorpcijo hranil v telo.

Sestavine: 100% presni premium kakav sorte Criollo iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilne vrednosti (na 100g): energija 1725kJ/412kcal, beljakovine 24,5g, ogljikovi hidrati 42g (od tega sladkorji 0,5g), maščobe 11g, vlaknine 34g, theobramin 2,5g, flavonoidi 7,5g.

Uporaba: kakav v prahu je odličen pri izdelavi različnih sadnih shake-ov in smoothi-jev. Uporabljamo ga pri peki slaščic in za sladkanje v kombinaciji s sadjem (npr. bananami). Pri tem opozorimo, da navkljub temu, da smo vajeni kakav v prahu dodajati mlečnim napitkom, le-tega raje dodajamo v napitke brez mlečnih dodatkov, saj mleko zavira odlične lastnosti kakava in preprečuje absorpcijo hranil v telo.

Certifikat: SGB-ORG-5.

Poreklo: Peru.

Količina: 250g.