Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Konopljina semena oluščena 1kg (EKO)

Razpoložljivost: Na zalogi

23,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Konopljina semena oluščena 1kg (EKO)

Konopljina semena oluščena so pridelana iz izbranih vrst jedilne konoplje. Konopljina semena oluščena so iz kontrolirane ekološke pridelave. Seme jedilne konoplje je luščeno na prefinjen način, tako da so ohranjena vsa hranila. Telo oskrbijo z beljakovinami, vlakninami in različnimi maščobnimi kislinami. Vsebujejo tudi precejšen delež vlaknin 49,0g na 100g izdelka in tako ugodno vplivajo na prebavni trakt. Konoplja izvira iz osrednje Azije, uspeva pa v praktično vseh podnebnih pasovih. Poprečno v višino zraste približno dva metra, v nekaterih primerih pa doseže celo višino do štiri metre. Za rast ne potrebuje pesticidov ali herbicidov, težave pa ji lahko povzroči le osem od 100 znanih škodljivcev. Tudi te je mogoče odstraniti z naravnimi sredstvi. Konopljina semena oluščena lahko dodamo praktično vsem jedem, uporabljamo jih za kuhanje in pečenje ali kot zdrav prigrizek. Lahko jih uporabimo kot posip čez solate, dodamo jih juham ali pa jih zmešamo v smoothiejih. Iz njih lahko pripravimo piškote, pecivo in kruh. 

Sestavine: 100% presna luščena konopljina semena iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: luščena konopljina semena imajo prijeten okus po oreščkih. Lahko jih resnično dodamo vsem jedem, uporabljamo za kuhanje ali pečenje, kot okusno dekoracijo ali kot kakovosten prigrizek. Rahlo popražena razvijejo še bolj intenzivno aromo, kar prida slasten okus mnogim jedem. 

Opozorilo: semen ne segrevajte pri visokih temperaturah, nad 180°C. Po odprtju hranite semena v hladilniku, da ohranijo okus in vitalna hranila.

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: Ekološka Kmetija Darja.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 1kg.