Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Olje makadamije Alaja 250ml (EKO)

Razpoložljivost: Ni na zalogi

15,50 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Olje makadamije Alaja 250ml (EKO)

Olje Makadamije Alaja je 100% naravno hladno stiskano olje. Olje Makadamije Alaja je slovenskega porekla, brez dodanih konzervansov in aditivov. Primeren je za nego zrele, suhe kože obraza in telesa, saj jo ščiti pred zunanjimi vplivi, ker pomaga vzdrževati vlago. Uporabljamo ga lahko tudi za neko občutljive kože okoli oči, za nego nohtov in obnohtne kožice. Z njim lahko nahranimo in zaščitimo suhe, poškodovane lase. V kulinariki ga dodajamo že pripravljenim jedem, solatam, juham kot tudi mesnim jedem in sladicam, ter z njim dodatno obogatimo našo hrano. S segrevanjem uničimo njegovo bistvo.

Olje Makadamije Alaja je slovenskega porekla, pridelano in polnjeno v Beli krajini. Olje prideluje in za nas polni priznana družinska oljarna iz Bele krajine, katera ima že dolgoletno tradicijo. Že pred prvo svetovno vojno so pričeli s pridelovanjem orehovega olja, nato se je proizvodnja vedno bolj širila. Semena in rastline, ki se uporabljajo pri pridelavi olj niso genetsko modificirane.

Sestavine: 100% naravno hladno stiskano olje makadamije iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: olje makadamije ima odličen, poseben okus po oreških. Olje lahko uporabimo za dober okus jedi že v majhnih količinah (nekaj kapljic). Olje Makadamije priporočamo za hladno pripravo jedi, pripravo solat – še posebej zelenih, kot tudi mesnih jedi (nežne vrste belega mesa: perutnina, ribe, teletine) ali kot začimbni dodatek pri juhah in sladkih jedeh. Ljudje ki so aktivni (športniki, najstniki, otroci v odraščanju … ) potrebujejo nepopustljiv vir energije za ves dan. Makadamijo zelo radi uživajo vegeterijanci, saj je pomemben in slasten dodatek k njihovim dijetam. 

Certifikat: SI-EKO-001

Poreklo: Slovenija.

Količina: 250ml.