Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Pantenol (Provitamin B5) 100g

Razpoložljivost: Na zalogi

14,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Pantenol (Provitamin B5) 100g

Pantenol je predsestavina potrebna za nastanek provitamina B5, ki je pomemben za zdravje kože in las. Pantenol v kozmetičnih preparatih deluje kot aktivna učinkovina, vlažilec in regenerator. Provitamin B5 ali pantotenska kislina je provitamin rastlinskega izvora, ki je nujno potrebna za normalno delovanje, razvoj in obnovo kožnih celic.

V telesu se pantenol encimsko pretvori v aktivno obliko vitamin B5, kjer sodeluje pri nastanku koencima A, ki je ključnega pomena za obnovo in razvoj epitelijskih celic. Hitra obnova povrhnjice upočasni nastajanje gub in nastanek pigmentnih madežev, dodajamo ga tudi preparatom za nego las in nohtov. Pantenol je tudi "deep skin penetrator" saj dostavlja vlago v globje plasti kože in v notranjost las ter nohtov. Koža je po uporabi bolj prožna, elastična ter mehka, lasje in nohti pa so bolj svetleči in se manj lomijo. Poleg vlažilne funkcije pantenol deluje tudi izrazito regenerativno saj pospešuje celjenje kože (epitelizacijo), deluje protivnetno in ima blagodejni učinek pri preprečevanju aken. Pantenol najdem v izdelkih, kjer je potrebna hitra regeneracija, kot so na primer kreme za nego poškodovane, vnete, od sonca opečene kože ter nego kože po tetoviranju. Primeren je tudi za nego nežne in občutljive kože dojenčkov. Pantenol je popolnoma netoksičen in varen za uporabo.

Lastnosti / napotki:

  • Topnost: v vodi (se meša), v propilen glikolu in alkoholu. Netopen v oljih.
  • Izgled: prozorna viskozna zmez (podobna medu).
  • Vonj: brez specifičnega vonja.

Namen: aktivna učinkovina / vlažilec / regenerator.

Sestavine: 100% pantenol.

Uporaba: pantenol je humectant in "deep skin penetrator" saj dostavlja vlago v globje plasti kože in v notranjost las ter nohtov. Koža je zato bolj prožna, elastična ter mehka, lasje in nohti pa so bolj svetleči in se manj lomijo. Poleg vlažilne funkcije pantenol deluje tudi izrazito regenerativno. Novejše študije so pokazale, da pantenol pospešuje celjenje kože (epitelizacijo), deluje protivnetno in ima blagodejni učinek pri preprečevanju aken. zaradi izredne učinkovitosti pantenol najdemo tudi v izdelkih, kjer je potrebna hitra regeneracija, kot so naprimer kreme za nego od sonca opečene kože ali nego kože po tetoviranju. 

Priporočena uporaba: 0,5 - 5%:

  • Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 0,5 - 5%.
  • Mazila, balzami za ustnice (ali emulzije voda v olju): 0,5 - 1%.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 100g.