Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Pelin tinktura 50ml

Razpoložljivost: Na zalogi

6,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Pelin tinktura 50ml

Pelin tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka. Pelin tinktura je narejena iz zelišča pelina in je ročno pridelana iz sestavin z Javorskega območja z ekološke kmetije po receptu babic pod brentom Janez Javorski. Pelin vzbuja tek, pospešuje prebavo, odpravlja krče in napihnjenost. Zunanje se uporablja za izpiranje ust pri slabem zadahu, za obkladke pri nespečnosti, ugrizov insektov in mozoljavosti. Tinktura iz pelina pomaga tudi pri ženskih težavah.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot čaji in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Pelin tinktura je slovenskega porekla, pridelana in polnjena v okolici Javorja. Kopriva je nabrana v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljena sveža.

Sestavine: pelin, domači sadjevec (42% alkohola).

Uporaba: priporočamo jemanje dvakrat dnevno od 17-22 kapljic.

Opozorilo: hraniti na suhem, hladnem in temnem prostoru. Pri primerni uporabi pelina, kjer uporabljamo njegove zdravilne učinkovine, moramo biti tudi pozorni, da pelina ne zaužijemo za čas nosečnosti, pri poškodbah želodca in notranjih organov, pri nevarnosti možganske kapi in pri težjih zdravstvenih težavah brez posveta z osebnim zdravnikom. Tinktura iz pelina vsebuje tujon, ki pa v večjih količinah deluje toksično na mišično živčni sistem, kar lahko privede do trebušnih krčev, omotičnosti, zastrupitve, bruhanja, glavobola in povzroči psihične težave. Zato se ne priporoča v katerikoli obliki nosečim ženskam, saj je abortivno sredstvo. Ob tem pa ga ni primerno uživati tudi med dojenjem.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.