Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Pirin polnozrnati kuskus 500g (EKO)

Razpoložljivost: Na zalogi

4,80 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Pirin polnozrnati kuskus 500g (EKO)

Pirin polnozrnati kuskus iz kontrolirane ekološke pridelave. Pirin polnozrnati kuskus je odličnega okusa in predstavlja lahek obrok za vroče poletne dni. Pira spada med prve gojene žitarice in mnogi arheologi ji pripisujejo uporabo, ki sega krepko v čas pred celo 10 tisoč leti. Pri nas so jo gojili že v Valvasorjevih časih, a jo po letu 1900 začeli opuščati. Do druge svetovne vojne so piro še sejali na višje ležečih območjih Dolenjske, na Koroškem, Goričkem in še kje, potem pa jo zaradi nizkega hektarskega donosa začeli vedno bolj opuščati. Pirino zrno ima bistveno prednost pred pšeničnim. Zrno pire namreč ostane tudi po žetvi v plevi in je tako naravno zavarovano pred onesnaženjem, pesticidi in žuželkami. Plevo odstranijo šele pred nadaljnjo predelavo s posebnimi prilagojenimi stroji. V zadnjih desetletjih so tako piro ponovno odkrili predvsem ekološki pridelovalci hrane.

Sestavine: 100% polnozrnata pirina moka in voda iz kontrolirane ekološke pridelave.

Alergeni: vsebuje gluten.

Hranilna vrednost na 100g: energija 1475kJ/349 kcal, maščobe 2,6g, od tega nasičene 0,7g, ogljikovi hidrati 63,6g, od tega sladkorji 2,5g, beljakovine 14,3g, vlaknine 6,8g, sol 0,03g.

Uporaba: pirin kuskus je pripravljen v 5 minutah. 250g kuskusa prelijete z 250ml vroče juhe in dodate žličko olivnega olja.

Opozorilo: hranite na suhem, zračnem in hladnem prostoru.

Certifikat: IT-BIO-007.

Proizvajalec: Probios, Italija.

Poreklo: Italija.

Količina: 500g.