Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Samomor s sladkorjem

Razpoložljivost: Na zalogi

14,95 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Samomor s sladkorjem

Samomor s sladkorjem nam razloži zakaj nas sladkosnednost ubija. Samomor s sladkorjem v nas prebudi razmišljanje oziroma osupljiv pogled na najbolj razširjeno odvisnost sodobnega časa. Knjigo sta napisala G. N. Jacobs in dr. Nancy Appleton, katera se je tudi sama bojevala z odvisnostjo od sladkorja in prav z njeno zgodbo se knjiga prične. Avtorja raziščeta vse zastrašujoče (in javnosti manj znane) stvari, ki so posledica pretiranega uživanja sladkorja – neuravnovešena telesna kemija, previsoka telesna teža, razdražljivost, slaba hrana za naše telo. Spregovorita tudi o različnih znanstvenih metodah merjenja vpliva sladkorja na glukozo v krvi in pojasnita, zakaj se pri izbiri živil ne smemo zanašati le na omenjene statistike. Pisatelja predstavljata pretresljive informacije o količini sladkorja, ki ga zasledimo v mnogih priljubljenih živilih in napitkih, ter poglobljena pojasnila o tem kake so posledice uživanja le tega na naše telo. Appletonova na koncu ponudi preprost načrt in recepte, kako izločiti sladkor iz svojega vsakdanjega življenja.
Kot otroci smo bili uročeni z oglasi, ki so nas navadili na sladka živila. Je sploh čudno, da le maloštevilni odrasli uspemo videti temno plat sladkorja? Samomor s sladkorjem osvetljujejo to odvisnost in nam pomaga narediti prvi korak na poti do zdravja.

Sladkor je nevaren, bel prah, ki povzroča odvisnost in je zelo razširjen po vsej državi. Ni nezakonit. Pravzaprav ga najdemo na ali poleg otroških igrišč, šol, delovnih mest, domov in dopustniških krajih. Dejansko ga zasledimo v skoraj vsej hrani in vseh napitkih, in ko smo enkrat zasvojeni z njim, odvisnosti ne moremo zlahka premagati. Ta škodljivi beli prah je sladkor. Nekoč smo ga krivili le za zobno gnilobo in pridobivanje telesne teže, danes pa vemo da vpliva na mnoge druge telesne funkcije in posledice njegovega uživanja so prerasle v družbeni problem oziroma se kažejo s krizo v zdravstvu.

Nancy Appelton se je izšolala za klinično nutricionistko na univerzi v Los Angelesu in doktorirala medicino na waldenski univerzi. Diplomirala je z odliko z nagrajeno disertacijo. Čeprav je prenehala z zasebno prakso, se še naprej ukvarja z znanstvenim raziskovanjem, predavanji in pisanjem o zdravi prehrani.

G. N. Jacobs je novinar, romanopisec in esejist, režiser dolgometražnih, kratkometražnih in dokumentarnih filmov. Je založnik spletne literarne revije Smoking Lizard. Z dr. Appletonovo je začel sodelovati potem, ko jo je najprej obiskal kot stranka.

Avtor: dr. Nancy Appleton, G. N. Jacobs.

Obseg: 214 strani.

Format: 12,5 x 20 cm, mehka vezava.