Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Sončnična semena 500g (EKO)

Razpoložljivost: Ni na zalogi

2,80 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Sončnična semena 500g (EKO)

Sončnična semena iz kontrolirane ekološke pridelave. Sončnična semena je najbolje uživati sveža, toplotno neobdelana. Dodamo jih v jogurt, skuto ali jih posujemo po solati. Semena lahko za uro do dve namočimo v vodi, odcedimo in pojemo čez dan. Z namakanjem sprožimo proces nakaljevanja, zato je hranilnih snovi v takih semenih več in so lažje prebavljiva. Cela ali grobo mleta lahko uporabimo pri peki kruha in peciv. Sončnična semena pa lahko tudi zmeljemo in jih uporabimo za zgoščevanje juh, omak in nadevov. Gojenje sončnic je najbolj razširjeno v Rusiji, Španiji, Romuniji, na Madžarskem in v Nemčiji. Velika pridelovalka je tudi Japonska. V omenjenih državah proizvajajo tudi veliko sončničnega olja.

Sestavine: 100% sončnična semena iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilna vrednost na 100g: energija 368kcal/1527kJ, beljakovine 26,0g, ogljikovi hidrati 3,5g od tega sladkorji 3,5g, maščobe 26,0g, od tega nasičene 3,0g, sol manj kot 0,01g.

Uporaba: sončnična semena dodamo v jogurt, skuto, jih posujemo po solati. Uporabimo jih pri peki kruha in sladic, zmleta lahko uporabimo za zgoščevanje juh in omak.

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem.

Certifikat: DE-OKO-003.

Proizvajalec: Dennree GmbH, Nemčija.

Poreklo: Romunija.

Količina: 500g.