Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Šungit kamen 300g 1 kos

Razpoložljivost: Na zalogi

24,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Šungit kamen 300g 1 kos

Šungit kamen - neobdelan 300g kos . Šungit kamen je naravni mineral, ki se na zemeljski obli nahaja le na enem koncu in sicer v Rusiji v pokrajini Karelia. Starost kamnine je ocenjena na dve milijardi let, izvora kamnine pa do danes še niso uspeli pojasniti.

Molekularno strukturo ogljika, kakršna se nahaja v šungitu, najdemo samo še v vesolju in zato se znanstveniki nagibajo k teoriji, da je to del enega izmed planetov našega osončja. Posebna struktura (fureleni) šungitu daje lastnosti, ki jih mnogi ocenjujejo kot zdravilne. Tudi medicinska stroka se pri tej zadevi strinja o pozitivnih učinkih na živa bitja. Že poznana zdravilca Paracelsus in Avicenna sta pisala o neverjetnih učinkih šungita, pripisovala sta mu izjemne zdravilne lastnosti.

Leta 1997 je bila celo podeljena Nobelova nagrada za odkritje in dokaz njegovega pozitivnega delovanja na živa bitja. Znanost je uspela sintetično ustvarili furelene vendar imajo le-ti v primerjavi z naravnimi v šungitu velike pomanjkljivosti. Umetni so izredno dragi in niso topni v vodi, fureleni v šungitu pa so topni v vodi in jih lahko enostavno dobimo v telo kjer selektivno opravljajo svojo nalogo. Zato se kose šungita potopi v vodo in že po dvajsetih minutah voda postane aseptična, po 48 urah pa pridobi vse pozitivne lastnosti. Zaradi te lastnosti je car Peter I leta 1714 odredil, da mora vsak vojakpri sebi imeti kos šungita. Ta kos so morali dajati v vodo preden so jo pili, s čimer so zmanjšali število okužb in si zagotovili hitrejše okrevanje. 

Sestavine: 100% naravni mineralni kamen Šungit.

Uporaba: za čiščenje vode, kopeli.

Poreklo: Rusija.