Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Šungit obesek OM

Razpoložljivost: Na zalogi

Cena: 30,90 €

Akcija: 27,81 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Šungit obesek OM

Šungit obesek OM je ročno izdelan obesek v obliki simbola OM. Šungit obesek OM je izdelan iz naravnega minerala, ki se na zemeljski obli nahaja le na enem koncu in sicer v Rusiji v pokrajini Karelia. Starost kamnine je ocenjena na dve milijardi let, izvora kamnine pa do danes še niso uspeli pojasniti.

Molekularno strukturo ogljika, kakršna se nahaja v šungitu, najdemo samo še v vesolju in zato se znanstveniki nagibajo k teoriji, da je to del enega izmed planetov našega osončja. Posebna struktura (fureleni) šungitu daje lastnosti, ki jih mnogi ocenjujejo kot zdravilne. Tudi medicinska stroka se pri tej zadevi strinja o pozitivnih učinkih na živa bitja. Že poznana zdravilca Paracelsus in Avicenna sta pisala o neverjetnih učinkih šungita, pripisovala sta mu izjemne zdravilne lastnosti.

Leta 1997 je bila celo podeljena Nobelova nagrada za odkritje in dokaz njegovega pozitivnega delovanja na živa bitja. Znanost je uspela sintetično ustvarili furelene vendar imajo le-ti v primerjavi z naravnimi v šungitu velike pomanjkljivosti. Umetni so izredno dragi in niso topni v vodi, fureleni v šungitu pa so topni v vodi in jih lahko enostavno dobimo v telo kjer selektivno opravljajo svojo nalogo. Zato se kose šungita potopi v vodo in že po dvajsetih minutah voda postane aseptična, po 48 urah pa pridobi vse pozitivne lastnosti. Zaradi te lastnosti je car Peter I leta 1714 odredil, da mora vsak vojakpri sebi imeti kos šungita. Ta kos so morali dajati v vodo preden so jo pili, s čimer so zmanjšali število okužb in si zagotovili hitrejše okrevanje. 

Sestavine: 100% naravni mineralni kamen Šungit in usnjena vrvica. 

Uporaba: obesek lahko uporabljamo kot modni dodatek ali za boljše počutje. Če kamen pride v stik z vodo izgubi na svojem sijaju. 

Dimenzija obeska: 30 x 4 mm.

Poreklo: Rusija.