Dobrodošli v spletni trgovini Alaja!

Tef moka iz etiopskega prosa brez glutena 400g (EKO)

Razpoložljivost: Na zalogi

5,90 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Tef moka iz etiopskega prosa brez glutena 400g (EKO)

Tef moka iz etiopskega prosa brez glutena iz kontrolirane ekološke predelave. Tef moka iz etiopskega prosa je tradicionalno živilo v Etiopiji iz katerega pripravljajo nizki kruh - injera. To je elastičen, palačinki podoben kruh z luknjicami. Tef moka zaradi svojih prehranskih lastnosti (visok delež ogljikovih hidratov) predstavlja osnovno živilo nekaterih najboljših tekačev na svetu. Tef moko tradicionalno uporabljajo za pripravo kaše, peciv, sladkega suhega nekvašenega kruha, za zgoščevanje juh, enolončnic in omak. Odličen je v kombinaciji z rjavim rižem, prosom, ajdovo kašo in koruznim zdrobom. Moko tef lahko poljubno kombiniramo z drugimi vrstami moke (ajdova, koruzna, pirina, kamutova, pšenična,..) in iz nje pripravimo odličen kruh ali peciva. Predstavlja idealno živilo za vse, ki so preobčutljivi na gluten, športnike in vse, ki stremijo k uravnoteženi in kakovostni prehrani.

Tef je starodavno žito in najbolj razširjena kultivirana rastlina v Etiopiji. Domnevajo, da so tef gojili že 4000 let pred našim štetjem. Zaradi svojih prehranskih lastnosti je tef vse bolj priljubljen tudi drugod po svetu (ZDA, Evropa, Indija, Avstralija).Tef je podoben visoki travi, zraste od 30 do 100 centimetrov visoko. Pravijo ji tudi »pritlikavo proso«.

Sestavine: 100% tef polnozrnata moka iz etiopskega prosa iz kontrolirane ekološke predelave.

Hranilna vrednost na 100g: energija 1461kJ/345kcal, maščobe 2,5g, od tega nasičene 0,6g, ogljikovi hidrati 66,7g, od tega sladkorji 2,1g, vlaknine 6,3g, beljakovine 10,9g, sol 0,03g.

Uporaba: za peko kruha in peciva, za pripravo kaše, za zgoščevanje juh, enolončnic in omak. Lahko jo poljubno mešamo z ostalimi mokami (ajdova, koruzna, pirina, kamutova, pšenična,..).

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem.

Certifikat: DE-OKO-007.

Proizvajalec: Bauck GmbH, Nemčija.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 400g.

Rok uporabe do: 11.12.2017.