Razmaščena mandljeva moka 500g

Izvrstna in izdatno hranljiva moka za kuho in peko - posebej za LCHF, keto in brezglutenski način prehranjevanja.
Redna cena:
14,50 €
Akcijska cena:
14,50 €
Izdelek je na zalogi

Mandljeva moka vsebuje:

100% razmaščena mandljeva moka.

Alergeni:

lahko vsebuje sledi sezama, arašidov in drugih oreščkov.

Hranilna vrednost na 100g:

energija1741 kJ/416 kcal, maščobe 16,8g, od tega nasičene 2,3g, ogljikovi hidrati 11,7g, od tega sladkor 7,8g, beljakovine 47,5g, vlaknine 14g, sol 0,0082g.

Mandljeva moka se uporablja za:

za peko in kuho, kot dodatek jedem in napitkom.

Opozorilo: hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo.

Proizvajalec: Paleocentrum, Madžarska.

Količina:

500g.

Poreklo: EU.

Uporabno najmanj do 30.3.2023

Razmaščena mandljeva moka za pripravo slanih in sladkih jedi ter napitkov. Je odlična alternativa za vse, ki se želijo zdravo prehranjevati ter vse, ki ne smejo ali pa ne želijo uživati pšenične ali drugih žitnih mok. Pridobljena je z mletjem pogače, ki ostane po stiskanju mandljevega olja, zato vsebuje 80% manj maščobe kot običajni mleti mandlji. Mandljevo moko lahko uporabljate za peko kruha, peciva in drugih slaščic. Lahko jo uporabljate samostojno, ali pa z njo nadomestite določen del druge moke. Primerna je za vse, ki se prehranjujejo po principu nizkohidratnih diet – LCHF in KETO ter za vse, ki ne smejo uživati glutena.

Mandljeva moka je bolj zdrava alternativa navadni beli moki in vsebuje bolj zdrave maščobe. Ker ne vsebuje glutena, ni enake teksture kot pšenična moka. V masi naj bo večji vnos tekočine in sestavine, ki preprečujejo trganje testa. Odlična sestavina, ki ima dobro vezivno sposobnost je mleti trpotec ali moka iz chia semen. Uporabimo jo lahko ne le pri peki kruha in peciva, ampak tudi v kosmičih, napitkih ali jo dodamo preprosto v jogurt.

Brez skrbi jo lahko dodamo v prehrano sladkornih bolnikov, saj ima nizek glikemični indeks. Primerna je tudi za vegetarijance in vegane. Za slednje je še posebej priporočljiva, saj vsebuje ogromno beljakovin, ki jih lahko pri veganski dieti hitro primanjkuje.

Lastnosti razmaščene mandljeve moke:

  • brez glutena,
  • fino mleta,
  • razmaščena,
  • ne vsebuje ogljikovih hidratov,
  • visok delež vitaminov in mineralov,
  • vsebuje veliko beljakovin in vlaknin,
  • primerna za LCHF in KETO dieto.