Ashwagandha (Ašvaganda) v kapsulah 80 kapsul

Ashwagandha je adaptogena rastlina, kar pomeni, da pomaga krepiti telo ter nam omogoča lažje premagovati stres, anksioznost, psihične in fizične napore...
Redna cena:
17,90 €
Akcijska cena:
17,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% ashwagandha brez pomožnih snovi, rastlinske kapsule iz celuloze, iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: Vzemite 5 kapsul po 0,36 g (0,26 g neto vsebine) dvakrat na dan med obroki s toplo vodo.
*Dnevna poraba 2,60 g zeliščnega prahu vsebuje 6,24 mg polifenolov (polifenoli so bioaktivne fitokemikalije, ki oblikujejo značaj doše rastlin v obliki barvil, arom in taninov.).

Opozorila: priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Shranjevanje: shranjevati na hladnem, suhem in temnem mestu, nedosegljivo otrokom. Ne shranjujte v hladilniku.

Certifikat: DE-OKO-003.

Proizvajalec: Cosmoveda, Nemčija.

Poreklo: Nemčija.

Distributer: Zakladi narave d.o.o.

Količina: 80 kapsul (29g).

 

Ashwagandha (Ašvaganda) v kapsulah kot dopolnilo prehrani. Ashwagandha v kapsulah je primerna kot dopolnilo sodobnemu načinu življenja, ki je poln stresa. Ašvagando poznamo tudi pod imenom prepoteni konj ali indijski ženšen. Ašvaganda (latinsko Withania somnifera) velja v ayurvedi za eno najbolj cenjenih in uporabnih zelišč. Botanično spada v družino razhudnikov in je torej sorodnica goji jagod in paradižnika. Raste v obliki majhnega grma, cveti z neizrazitimi zelenimi cvetovi in ima oranžno-rdeče plodove. V ljudski medicini se uporablja njena koreninica po kateri je dobila tudi ime prepoteni konj, saj naj bi po vonju spominjala na prepotenega konja.

Zakaj je ašvaganda nepogrešljiva kot prehransko dopolnilo?

Ker je adaptogena rastlina. Adaptogene rastline rastejo v težkih pogojih. Takšne rastline se prilagajajo našemu telesu in pomagajo tam, kjer to najbolj potrebujemo. Ashwagandha v kapsulah je tako primerna za mnogo neravnovesij v telesu. Ashwagandha v kapsulah nam pomaga pri vzpostavljanju ravnovesja v telesu in pripomore k njegovi okrepitvi. Zaradi svoje sposobnosti povečanja fizične zmogljivosti je primerna tudi za športnike.

Ašvaganda vsebuje polifenole, ki so za naš organizem izjemno pomembni. Naše telo branijo pred prostimi radikali in se borijo proti toksinom.

Ashwagandha v kapsulah nam v primeru, da jo vzamemo zjutraj da energijo in nas okrepi, zvečer pa nam pomaga do boljšega spanca. Njena uporaba je priporočljiva še posebej v obdobju daljšega stresa ali fizičnega napora.

Ashwagandha v kapsulah nam pomaga pri:

  • nespečnosti,
  • težavah s koncentracijo,
  • posledicah dalj časa trajajočega stresa,
  • posledicah daljšega fizičnega napora,
  • psihičnih napetostih in anksioznosti,
  • živčni izčrpanosti.