Čičerikina moka vsebuje:
100% čičerikina moka brez glutena iz kontrolirane ekološke pridelave.
Hranilna vrednost na 100g:
energija 1421kJ/335kcal, maščobe 4,9g, od tega nasičene 0,6g, ogljikovi hidrati 54,3g, od tega sladkorji 3,7g, vlaknine 13,8g, beljakovine 21,8g, sol 0,01g.
Čičerikina moka se uporablja za:
za peko kruha in peciva ali drugih jedi.
Opozorilo: hranite na suhem, zračnem in hladnem prostoru.
Certifikat: IT-BIO-007.
Proizvajalec: Probios, Italija.
Količina: 375g.
Poreklo: Italija.
Čičerikina moka brez glutena iz kontrolirane ekološke pridelave. Čičerikina moka brez glutena je odlična moka za peko in pripravo jedi ter predstavlja odličen nadomestek bele pšenične moke. Čičerika je nadvse priporočena hrana za vegetarijance, predstavlja nadomestek mesa, saj jo odlikuje visoka vsebnost beljakovin (v 100g moke je od tega kar 21,8g beljakovin). Odlikuje jo tudi visoka vsebnost prehranskih vlaknin (10,7g na 100g moke). Predstavlja idealno kombinacijo saj nas preskrbi s potrebno energijo za cel dan, po drugi strani pa ne obteži prebave. Čičerikina moka ima pomembno mesto v kulinariki Indijskega polotoka, v Sredozemlju, posebej na Iberskem polotoku, v arabskih deželah, v Mehiki, na Filipinih.
Je svetlo rumene barve in se lahko uporabi kot nadomestek jajc pri veganskih jedeh. Odlična je pri paniranju jedi, od zelenjavnih do ribjih ali mesnih. Preizkusite jo pri izdelavi mase za palačinke, za peko kruha ali izdelavo mase za falafel. Ne vsebuje glutena, laktoze, barvil ali konzervansov.