Naravne rešitve za bolečine

Sanja Lončar vam v svoji knjigi predstavi pestro izbiro pogosto spregledanih naravnih rešitev za najrazličnejše vrste bolečin.
Redna cena:
29,90 €
Akcijska cena:
29,90 €
Izdelek je na zalogi

Avtor: Sanja Lončar.

Format: 18,5 x 24,5cm, mehke platnice.

Obseg: 220 strani.

Naravne rešitve za bolečine v mišicah, sklepih, hrbtenici, kolenih… Naravne rešitve za bolečine obstajajo, a so bile odrinjene na stran, njihovo mesto pa so zavzela sintetična sredstva. V zadnjih desetih letih se je poraba analgetikov v Sloveniji povečala za kar 53%! Med desetimi najbolj pogosto predpisanimi zdravili v letu 2016 je kar 5 protibolečinskih zdravil! Pa bo naše življenje zato res postalo lažje ali se bomo kmalu znašli v še večjih težavah, ko nam bodo močne učinkovine poškodovale še želodec, jetra in ledvice? Ali obstaja drugačna, manj tvegana rešitev?

Naravne rešitve zmorejo veliko več, kot si predstavljamo. Ali ste vedeli:
– da sta arnika in lovor po svojih protibolečinskih močeh primerljiva z nesteroidnimi antirevmatiki?
– da kakovostni gabezovi pripravki v številnih kliničnih študijah dokazujejo, da so močnejši od protibolečinskih mazil, ki vsebujejo učinkovino diklofenak (Voltaren, Naklofen …)?
– da vrbova skorja deluje sicer malo bolj počasi, vendar doseže enake učinke kot sintezna acetilsalicilna kislina, pri tem pa je veliko bolj nežna do želodca?
– da šentjanževka odlično pomaga pri vnetih živcih, kot je ishiadični?

Seznam rastlin, ki zmanjšujejo našo občutljivost na bolečine ter delujejo protibolečinsko in protivnetno, je zelo dolg in obetaven. Če jih znamo pravilno uporabiti, lahko močno zmanjšamo uporabo bolj tveganih zdravil. Tudi druge naravne metode so nam lahko v veliko pomoč. Obkladki, masaže, termalne vode, funkcionalna hranila zmorejo veliko več, kot si mislite, le pravilno jih je treba izbrati in uporabiti.