Olje črne gorčice Pečarič 250ml

Hladno stiskano, nerafinirano in nefiltrirano olje iz semen gorčice, iz ekološke pridelave. Ima popolno razmerje omega maščobnih kislin, koristne vitamine in minerale.
Redna cena:
16,90 €
Akcijska cena:
16,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno nefiltrirano in nerafinirano olje črne gorčice.

Uporaba: olje se uporablja za uživanje, kuhanje in nego ali masažo telesa.

Opozorilo: hranite na suhem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: Oljarna Pečarič, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 250ml.

Olje črne gorčice Pečarič je 100% naravno hladno stiskano olje. Olje črne gorčice Pečarič je slovenskega porekla, nerafinirano in nefiltrirano, pridelano iz semen gorčice iz ekološke pridelave. Uživanje tega olja pripomore k hitrejšemu izgorevanju kalorij. Uporaben je tudi pri ljudeh ki imajo težave s prhljajem in pospešuje rast las. Primerno je za masaže telesa, saj se v stiku s telesom poveča njegova toplota, pospeši se potenje in s tem izločanje strupov. Vedno bolj je popularna njegova uporaba tudi v kulinariki, odlično se poda na solate, testenine, rižote, juhe, omake, za peko palačink, peciva ter kruha. Zaradi visoke točke dimljenja je primerno tudi za zmerno cvrtje in pečenje.

Zakaj je črno gorčično olje tako cenjeno?

Gorčično olje vsebuje popolno razmerje omega 3 in omega 6 maščobnih kislin, vitamine A, E in D ter minerala selen in magnezij. Ker dobro prenaša visoke temperature ga lahko uporabljamo kot bolj zdravo alternativo za kuhanje in pečenje.

Eko olje črne gorčice je polnjeno v Oljarni Pečarič iz Drašičev pri Metliki. Pečaričeva hiša ima dolgoletno tradicijo oljarstva, ki sega v čas pred 1. svetovno vojno. V tistem času so pridelovali izjemoma orehovo olje, ki so ga uporabljali za svetila. Oljarna Pečarič ima samostojno proizvodnjo, ki je oskrbljena z najsodobnejšo tehnologijo.