Olje mleka osatov (olje pegastega badlja) 100ml

Vsebuje obilico zdravilnih učinkovin za celotno telo, navdušuje pa tudi s svojo intenzivno zlato barvo ter nežno travnato aromo.
Redna cena:
8,89 €
Akcijska cena:
8,89 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% olje mleka osatov (olje pegastega badlja).

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 3693 kJ/ 898 kcal
Maščobe: 99,6g
   Nasičene maščobne kisline: 9g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 13g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 78g
Ogljikovi hidrati: 0g
   Sladkor: 0g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

Omega maščobne kisline:

Omega-3: 0,3g
Omega-6: 59,8g
Omega-9: 13g

Shranjevanje: Shranjujte ločeno od svetlobe in toplote, na hladnem prostoru.

Nefiltrirano olje – pred uporabo pretresite!

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 100ml.

Olje mleka osatov (olje pegastega badlja) zaznamuje intenzivna zlata barva, nežno travnata aroma, ter obilo dragocenih sestavin. To olje je že v antiki navduševalo zaradi zdravilnih lastnosti.

Olje mlečnega badlja Pödör je popolnoma naravno, neprečiščeno in nefiltrirano. Semena mlečnega badlja so nežno hladno stisnjena, ohranjajoč vse naravne sestavine. To rastlinsko olje je zelo zdravo, saj linolna kislina in vitamina A ter E pomagata telesu ohranjati zdravje in lepoto.

Z najvišjim deležem linolne kisline je olje badlja bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami, ki izjemno pozitivno vplivajo na srčno-žilni sistem.

Hladno stiskano olje mlečnega čička, pridobljeno iz semen mlečnega badlja, je bogato s silimarinom in drugimi dragocenimi sestavinami, ki pozitivno vplivajo na jetra in celotno telo. Ta naravna zaščita za jetra deluje antitoksično in protivnetno, hkrati pa krepi srce in imunski sistem, kar lahko zmanjša škodo, povzročeno zaradi toksinov, kot so alkohol, zdravila ali težke kovine.

Lokalna uporaba olja mlečnega čička lahko blaži znake aken zaradi svojih protivnetnih in antibakterijskih lastnosti. Poleg tega pravijo, da je redna masaža z oljem badlja učinkovita proti bolečinam v sklepih, revmatičnim težavam, izvinih in modricah.

Uporaba v kulinariki

Da bi ohranili visok delež nenasičenih maščobnih kislin, olje iz badlja nikoli ne bi smeli močno segrevati. Priporočljivo je uporabljati olje iz badlja za nežno kuhanje in parjenje, s čimer ohranimo vse dragocene sestavine. Ko ga uporabimo za preliv po surovi ali pari zelenjavi, v juhah ali seveda v solatnih prelivih, olje iz badlja razvije polni okus, ki nežno spominja na travo.