Psyllium ali indijski trpotec z bertramom 250g

Vir prehranskih vlaknin z dodanim bertramom za redno prebavo in večji občutek sitosti.
Redna cena:
11,99 €
Akcijska cena:
11,99 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% Psyllium flavum iz semen divjega trpotca iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilna vrednost na 100g: energija 90kJ/21kcal, beljakovine 2,38g, maščobe 0,55g, od tega nasičene 0,07g, ogljikovi hidrati 1,7g, od tega sladkorji 0,10g, vlaknine 85,10g, sol 0,06.

Uporaba: 1/2 do 1 žličko semen se krajši čas namoči v vodi ali soku in zaužije z zadosti tekočine, za odvajanje zjutraj in zvečer, proti driski pa večkrat na dan, a skupaj ne več kot 40g.

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: Gutsmiedl GmbH, Nemčija.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 250g.

Psyllium ali indijski trpotec z bertramom ugodno vpliva na celoten organizem. Psyllium ali indijski trpotec z bertramom enostavno zmešamo z vodo in spijemo. V prebavnem sistemu dobi 20 kratni volumen, kar pomeni da se zveča prostornina črevesne vsebine, kar mehansko vzdrami črevo, da potisne blato naprej, to pa rado polzi, ker je zaradi sluzi postalo tudi spolzko. Uživanje vlaknin prepolovi čas prehoda hrane skozi črevesje, kar omogoča redno odvajanje blata. Vlaknine poskrbijo za daljši občutek sitosti, ker se volumen hrane z vlakninami med prebavo poveča, želodec pa se počasneje sprazni, zato smo po obroku tudi kasneje lačni.