Ajda tinktura 50ml

Ajda tinktura se uporablja se pri lajšanju težav z utrujenimi, težkimi, oteklimi nogami.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: domače žganje, kopriva, njivska preslica, artičoka, črni oreh, črna detelja, tavžentroža.

Uporaba: 17 do 19 kapljic tinkture trikrat dnevno, v kolikor imate sedemdeset kilogramov telesne teže. Lažji uporabijo manj kapljic, težji več. Tinkturo je priporočljivo uporabljati vsakodnevno vsaj tri tedne.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Ajda tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka. Ajda tinktura je 100% naravna in ročno izdelana na eko kmetiji. V ljudski medicini se uporablja pri lajšanju težav z ožiljem. Pomaga pri utrujenih, težkih, bolečih nogah. Ajda spada med rastline z najvišjo vsebnostjo flavonoida rutozida. Flavonoidi so znani naravni antioksidanti in imajo ugodne učinke na ožilje. Rutozid specifično povečuje mikrocirkulacijo – pretok krvi v kapilarah in pomaga pri krepitvi žilnih sten.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot čaji in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo blagodejnih učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.