Aloja suhi izvleček 20g (EKO)

Naravni koncentriran posušen gel aloe vere iz ekološke pridelave - za izdelavo kozmetike.
Redna cena:
22,90 €
Akcijska cena:
22,90 €
Izdelek je na zalogi

INCI: aloe barbadensis leaf extract.

Uporaba: dodajamo ga pri pripravi kozmetičnih izdelkov, raznih krem, losjonov, mazil, balzamov in mil. Dodajamo ga v fazi ohlajanja pri 40-50 stopinjah celzija. Tik preden ga dodate v kozmetični izdelek, ga predhodno raztopimo v manjši količini vode.

Priporočena uporaba: 0,025 – 0,100 % (ekvivalent 5% do 20% naravnega gela).

Kreme, (emulzije z več olja v vodi): 0,025 – 0,100%.
Losjoni (emulzije z manj olja v vodi): 0,025 – 0,100%.
Mazila, balzami za ustnice ali druge emulzije voda v olju: do 0,025%.
Mila: do 0,025%.

Opozorilo: samo za zunanjo uporabo. Shranjujte dobro zaprto in v temnem prostoru, izven dosega otrok. Priporočljiva temperatura za shranjevanje je do 25 stopinj celzija. V primeru preobčutljivosti prekinite z uporabo.

Količina: 20g.

Aloja suhi izvleček iz kontrolirane ekološke pridelave. Aloja suhi izvleček je koncentrat 200:1 za uporabo pri izdelavi kozmetike. Izvleček je namenjen kot sestavina za izdelke, ki so izključno za zunanjo uporabo. Koncentriran posušen gel (200 kratno) je pridobljen iz pulpe in vlaken, notranjega dela lista, ki so nato pasterizirana in koncetrirana z liofilizacijo (sušenje z zmrzovanjem). Tak način pridobivanja omogoči, da se v suhem gelu ohrani večino dolgih verig polisaharidov, ki jih najdemo v svežih listih, prav tako ni potrebno uporabljati konzervasov. V izdelke ga dodajamo izredno malo. Če želimo, da naš končni izdelek vsebuje ekvivalent 10% naravnega gela (priporočeno) je potrebno dodati le 0,050 % suhega izvlečka. Uporabljamo ga pri izdelavi raznih krem, mazil, šamponov itd. Dodajamo ga v fazi ohlajanja pri 40-50 stopinjah celzija. Tik preden ga dodate v kozmetični izdelek, ga predhodno raztopimo v manjši količini vode.

Lastnosti / napotki:

Topnost: v vodi.
Shranjevanje: Na suhem in temnem prostoru, pri temperaturah do 25 °C.
Konzervans: brez.
Izgled: rumen prah.
Vonj: specifičen.