Aromatični rdeči vinski kis 100ml

Aromatičen kis iz visokokakovostnega rdečega grozdja, ki ima zelo bogato aromo ter značilno močan okus po rdečem vinu.
Redna cena:
4,49 €
Akcijska cena:
4,49 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: rdeči vinski kis, antioksidanti, kalijev disulfit.

Kislina: 6%

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 82kJ/ 20 kcal
Maščobe: 0g
   Nasičene maščobne kisline: 0g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
Ogljikovi hidrati: 2g
   Sladkor: 1g
Beljakovine: 0,2g
Sol: 0g

Nefiltriran kis – pred uporabo pretresite!

Shranjevanje: shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 100ml.

Rdeči vinski kis Pödör je prava zakladnica vinskega okusa. Ta kis se rodi iz najboljših rdečih vin, ki jih skrbno preoblikujejo. Pödör mu dovoli, da počasi razvija svoj značilen okus v leseni starinski kad. Zahvaljujoč vrhunski tehnologiji skladiščenja se ta kis razvija brez dodatkov ali pomoči. Iz vrhunskega rdečega vina izhaja ta vrhunski rdeči vinski kis. Popolnoma naravno, brez umetnih dodatkov, brez konzervansov ali arom.

Kot beli vinski kis ima tudi rdeči vinski kis izjemno bogat okus, ki nas spominja na rdeče vino. To je naravni izdelek, zato lahko barva rdečega vinskega kisa variira iz leta v leto. To je odvisno od grozdja in vina, iz katerega izhaja. Vsak letnik ima svoj unikaten okus.

Uporaba v kulinariki

Izrazit, močan in z jasnimi notami rdečega vina: rdeči vinski kis ni skrit zaklad. Z blago kislostjo in rahlimi sladkimi odtenki je odlična alternativa balzamičnemu kisu. Njegova intenzivna aroma se odlično poveže z močnimi olji, kot so orehovo, lešnikovo, grozdno olje ali olje iz mareličnih jedrc, zato je idealen za vse vrste listnih solat. Dejstvo je, da je vinski kis tisti, ki je navdihnil slavni “vinaigrette”. Poleg tega je rdeči vinski kis nepogrešljiv v italijanski kulinariki.

Rdeči vinski kis je odličen za obogatitev okusa pečenk, divjačinskih jedi in marinad s svežimi zelišči. Če želite raziskati raznolikost kuhinje, uporabite rdeči vinski kis za kisanje zelenjave. Njegova edinstvena aroma bo okus zelenjave še okrepila.