Bela glina (super fina in prečiščena) 200g

Popolnoma prečiščena glina, sušena na soncu, primerna za vse tipe kože.
Redna cena:
9,90 €
Akcijska cena:
9,90 €
Izdelek je na zalogi

Obdelava: super-fina, ultra-ventilirana, popolnoma prečiščena in sušena na soncu.

Velikost delcev: 20 – 50 mikronov.

Primerna za: vse tipe kože, tudi za občutljivo in zrelo kožo.

Navodilo za pripravo maske: v majhen lonček dodajte 2 do 3 čajne žličke gline in približno 2 čajni žlički vode ali priljubljenega hidrolata (rožne vode). Nato dobro premešajte, da dobite gosto homogeno pasto. Pri mešanju maske ne uporabljajte kovinske žlice temveč leseno ali plastično. V mešanico po želji lahko dodate tudi nekaj kapljic priljubljenega eteričnega olja ali žlico kvalitetnega rastlinskega olja (naprimer šipkovo). Ko je mešanica pripravljena jo enakomerno nanesite na očiščeno kožo obraza ali telesa. Pri negi obraza je predhodno priporočljivo narediti tudi nežni piling in temeljito očistiti obraz. Nanos gline na telesu pustite do 10 minut, nato sperite z vodo in kožo navlažite z tonikom ali hidrolatom in nanesite vlažilno kremo ali olje.

Predeli uporabe:

  • Obraz: najbolj pogost način uporabe. Sledite zgoraj opisanem postopku in ne pozabite pred nanosom dobro umiti obraz. Pomembno je da glino odstranite preden se vam začne sušiti na obrazu.
  • Dekolte, stegna: nanestie glino po zgoraj omenjenem postopku na želeni predel. Zaradi večje količine gline lahko pustite delovati tudi do 15 minut.
  • Lasje: enakomerno porazdelite glineno pasto po laseh in pustite delovati 15 minut. Nato sperite z mlačno vodo in si umijte glavo z nežnim šamponom.
  • Kopeli: 200 do 300g gline dajte v vodno kopel, dodajte še priljubljena eterična olja in se odpočijte za približno 20 minut. Glino po kopeli sperite z mlačno prho. Po kopeli bo vaša svilnato mehka.

Poreklo: Francija.

Količina: 200g.

Bela glina je super-fina, ultra-ventilirana, popolnoma prečiščena glina sušena na soncu. Bela glina je primerna za vse tipe kože, tudi za občutljivo in zrelo kožo. Kožo naredi mehko, lepo in gladko ter odpravlja dolgočasen tonus. Bela glina spada med najbolj nežne gline in je tako primerna za vse tipe kože, tudi za najbolj občutljivo. Ima nevtralni pH, izredno mineralno sestavo z visoko vsebnost slicijevega dioksida. Najbolj primerna je za čiščenje občutljive, suhe ali zrele kože. Bela glina čisti pore in ima odličen čistilni učinek. Kaolin tudi rahlo stimulira limfe in pospešuje prekrvavitev kože tako spodbuja obnavljanje celic. Kožo naredi mehko, lepo in gladko ter odpravlja dolgočasen tonus. Koži tako vrača pristni naravni sijaj. Glina je odličen razstrupljevalec telesa saj organizem prečisti in obnovi, nase veže odvečne maščobe ter toksine. Telo pomirja in vpliva na boljše splošno počutje.