Črna leča 500g (EKO)

Zelo nasitna stročnica z manjšo količino kalorij. Odličen nadomestek mesu, testeninam in krompirju. Uporabna kot glavna jed z zelenjavo, v mineštrah, juhah, solatah ali kot priloga.
Redna cena:
5,20 €
Akcijska cena:
5,20 €
Izdelek ni na zalogi

Ni na zalogi

Sestavine: 100% črna leča iz kontrolirane ekološke pridelave.

Alergeni: lahko vsebuje sledi glutena.

Hranilna vrednost na 100g: energija 1280kJ/304kcal, beljakovine 23,4g, ogljikovi hidrati 40,6g, od tega sladkorji 1,1g, maščobe 1,5g, od tega nasičene 0,20g, vlaknine 17g, sol 0,017g.

Uporaba: črno lečo je potrebno namakali čez nočda skrajšate čas kuhanja in olajšate njeno presnovo. Pred kuhanjem vodo odlijte in prilijte svežo, saj se med namakanjem izločijo snovi, ki otežijo prebavo. Kuhajte na zmernem ognju 30 minut.

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem prostoru.

Certifikat: DE-OKO-006.

Proizvajalec: Rapunzel, Nemčija.

Poreklo: Kanada.

Količina: 500g.

Črna leča je okusna stročnica in nadomestek izdelkom iz mesa. Črna leča ali beluga leča je odličen nadomestek tudi testeninam in krompirju. Njena prednost je, da vsebuje malo kalorij in je izredno nasitna, zaradi česar je popolno živilo. Črna leča je ena od štirih vrst leče, katere lahko kupimo v naših trgovinah. Primerna je tako za vegane kot za vsejede, saj je veliko cenejša alternativa mesu. Lečo lahko uporabljate v solatah, juhah ali kot prilogo.