30% ceneje

Črni česen 50g

Črni zaklad, kulinarično superživilo, pridobljeno s posebnim naravnim procesom staranja slovenskega česna, ponuja edinstven gurmanski okus in blagodejno vpliva na zdravje. Zelo priljubljen zaradi prijetnega okusa, odsotnosti neprijetnega zadaha ter povečane zdravilne moči zaradi fermentacije.
 
 
Redna cena:
18,90 €
Akcijska cena:
13,23 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% črni česen.

Kakovostni razred: I

Fermentiran: 90 dni

Hranilna vrednost na 100g: energija 1209kj/285kcal, maščobe 1,07g, od tega nasičene 0,30g, ogljikovi hidrati 51,8g, od tega sladkorji 31,2g, beljakovine 17,0g, sol 0,04g, vitamin B6 1,04mg (74,3%)*, vitamin D 1,40mg (28,0%)*.

Uporaba: neolupljene cele čebulice črnega česna so prekrite z lupino za večjo zaščito arome. Enostavno jih je olupitit in neposredno uporabiti.

Opozorilo: velikost, teža, oblika in enakomernost se lahko v različnih serijah  nekoliko razlikujejo. Stroki so lahko čvrsti ali kašasti, kar pa ne zmanjšuje kakovosti proizvoda. Hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Proizvajalec: Skrin, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 2 čebulici – cca 50g.

Črni česen je kulinarično superživilo z blagodjenim učinkovanjem na zdravje in edinstvenim gurmanskim okusom. V Sloveniji vzgojen in pridelan česen je z veliko skrbnostjo izpostavljen naravnemu procesu staranja, ki traja 90 dni. Cele čebulice česna se pri tem segrevajo pod natančno določenimi in kontroliranimi pogoji. Učinkovine, ki so odgovorne za česnovo ostrino se v procesu razgradijo, Maillardova reakcija pa poskrbi za nastanek novih, okusnih spojin. Stroki česna postanejo črni z rahlo lepljivo teksturo, okus pa prijeten in sladkast, z notami balzamičnega kisa, suhega sadja in tamarindov. Česnova zdravilna moč se v času fermentacije močno okrepi. Črni česen ne povzroča slabega zadaha in je blag do želodca.

Črni česen je zelo iskana sestavina tako v vrhunski kulinariki kot tudi domači kuhinji, njegovo blagodejno učinkovanje na organizem pa je poskrbelo za to, da je vse bolj prisoten tudi v receptih za krepitev zdravja.