Cubeb poper v zrnju 25g

Unikaten Cubeb ali kockasti poper, ki ga zaznamuje topel začinjen ton, z noto podobno papriki, evkaliptusom, pimentom in meto. Priljubljen v ajurvedski kulinariki.
Redna cena:
5,79 €
Akcijska cena:
5,79 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: Cubeb poper v zrnju.

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

Shranjevanje: shranjujte na hladnem, suhem mestu, zaščiteno pred svetlobo.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Indonezija.

Količina: 25g.

Cubeb poper v zrnju ali kockasti poper izvira iz Indonezije, še posebej s področja Jave in drugih indonezijskih otokov, kjer ga gojijo tudi na Šri lanki. Nabirajo ga kot zeleno sadje tik pred polnim zorenjem, nato pa ga posušijo na soncu, dokler njegova lupina skoraj popolnoma ne porjavi. Okus kockastega popra je izjemno unikaten; zaznamuje ga topel ton, ki spominja na kamfor in začinjeno noto podobno papriki, obogaten s primesmi pimenta, evkaliptusa in mete. Pikantnost je subtilna, hkrati pa prevladuje rahlo grenko-sladka aroma. Kockasti poper je pribljubljen tudi zaradi zdravilnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na prebavni sistem, sečila in dihalne poti. Pridobljene antiseptične lastnosti pa so kockastemu popru zagotovile priljubljenost v ajurvedski kulinariki.

Uporaba v kulinariki:

Odlično se ujema s klasičnim poprom in raznimi mešanicami začimb, kot so na primer Ras el Hanout, raznovrstnimi ribjimi jedmi, siri, čatniji in morskimi sadeži. V sodobnih kuhinjah kockasti poper že nekaj časa doživlja svojo ponovno priljubljenost. Njegova posebnost so rjave in gubaste jagode s tankim pecljem, medtem ko okus odlikuje rahlo grenko-sladki pridih s subtilno pikantnostjo. Prepoznaven je v pripravi jedi, kot so ribe, morski sadeži, siri, čatniji ter raznolika perutnina.